FOTO: null

U bijeljinskom naselju Amajlije održava se edukativni kamp o volonterizmu, omladinskom aktivizmu, toleranciji i nenasilnoj komunikaciji, na kojem će danas i u narednih pet dana učestvovati tridesetak mladih iz Bijeljine, Sarajeva, Tuzle i Zenice, među koj

Mladen Đurić iz Udruženja građana za promociju obrazovanja Roma "Otaharin" Bijeljina, koje je organizator kampa, istakao je da je cilj, prije svega, inkluzija Roma u društvo, povećanje svijesti kod mladih o lošem uticaju stereotipa i predrasuda na marginalizaciju manjinskih i ranjivih grupa, povećanje društvene odgovornosti mladih na svim nivoima, te aktivno učešće mladih u vršnjačkim edukacijama. 

Đurić je rekao da će Omladinski eko-kamp, osim edukativnog dijela, imati i zabavni dio koji će podrazumijevati, između ostalog, večernje kupanje, ples i glumačke aktivnosti. 

Podsjećajući da je prošlogodišnji i prvi Eko-kamp u Amajlijama protekao veoma dobro, Đurić je izrazio očekivanje da će iz godine u godinu sve više mladih biti uključeno u ovu manifestaciju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )