FOTO: null

U 18. kolu Prve lige Republike Srpske, košarkaši bijeljinskog Radnika slavili su novu pobjedu, petnaestu u ovoj sezoni i na taj način zadržali najbolju poziciju od svih prvoligaških ekipa u borbi za plasman u najjači rang BH košarke.

U Bijeljini je ovog vikenda koplja položila odlična ekipa Studenta iz Banja Luke. Radnik nastavlja da pruža odlične partije u Prvoj ligi Republike Srpske. Bijeljinski košarkaši i poslije 16 odigranih utakmice i dalje imaju samo jedan poraz.
Petnaestu pobjedu, igrači Radnika ostvarili su na svom terenu protiv dobre ekipe Studenta iz Banja Luke koja je na subotnjem meču pokazala da možda zaslužuje i više od trenutne devete pozicije na tabeli. Studenti su dobro namučili ove sezone dominantnu ekipu Radnika i skupo prodali svoju kožu, pred, već po običaju, malim brojem gledalaca u bijeljinskoj dvorani OŠ „Vuk Karadžić“.
Domaći, iako značajno oslabljeni neigranjem kapitena Lontoša koji je doživio neugodnu povredu i vjerovatno završio ovu sezonu, ušli su u ovaj meč kao favoriti i na početku meča taj status su i opravdali. Igrajući agresivno u odbrani i kreativno u napadu, Radnik je u prvih par minuta napravio razliku, ali je onda uslijedio blagi pad tempa, pa je prva četvrtina završena vođstvom domaćih od 4 poena, 16-12.
Drugi period, druga priča. Studenti bolje izgledaju na parketu, kao oslobođeni od pritiska koji su osjećali na početku meča, brzo poravnavaju rezultat i u jednom trenutku dolaze u vođstvo. Dosta jako su se igrale odbrane u ovom dijelu igre,ali su i strijelci bili raspoloženi.
Radnik je u tim trenucima dobrim šutem za tri poena uspio da zadrži priključak sa raspucanim gostima, te se na poluvrijeme odlazi sa neriješenim rezulatatom, 37-37. Ista slika viđena je i u nastavku.
Tvrda i požrtvovana igra na obje strane, Radnik još uvijek nije uspijevao da napravi značajniju razliku, a gosti su u tim trenucima izgedali kao ekipa iz vrha tabele. Nešto slabija realizacija Radnika i dobra igra gostiju, ostavila je otvorene karte pred posljednju četvrtinu u koju se ušlo sa jednim poenom prednosti za domaće, 61-60.
U posljednjih deset minuta, Radnik je pokazao da se zasluženo nalazi na čelu prvoligaškog karavana, uzeli su domaći konce igre u svoje ruke i nisu dopustili gostima više od 12 poena u ovom periodu. U napadačkim akcijama prednjačili su novi kapiten Radnika, Kokoruš i krilni centar bijeljinca Živanović. Domaći su brzo napravili razliku, dovoljnu za mirnu završnicu, ali ne i za opuštanje u igri.
U konačnom zbiru, deset poena razlike za Radnik, 82-72. Ovom pobjedom, Radnik nastavlja svoj put ka elitnom takmičenju BH košarke, sa tri pobjede više u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Rogatice, koja je ovog vikenda ubjedljivo slavila protiv Kozare iz Gradiške.
Ekipa Studenta je i dalje pri dnu tabele, deveta pozicija im garantuje opsanak u ligi, ali moraće Banjalučani  češće da ponavljaju partije kao ovu iz Bijeljina kako bi osigurali prvoligaški status i dogodine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )