FOTO: null

Prošlo je pet godina otkako su BH Telecom Sportske igre mladih po prvi put krenule na Turneju radosti. Nema sumnje da se mnogo toga od tada dogodilo. Igre su iz godine u godinu rasle i opravdale epitet najljepše sportske priče. Iza njih su uspješne četiri

Haris Deliahmetović, predsjednik Sportskih igara mladih u BiH, prisutnima je poželio dobrodošlicu.

“Nismo znali na početku da će projekat izrasti u ovo danas, ali smo ponosni prije svega na našu djecu i iznimno zahvalni na podršci gdinu. Ivici Osimu, Miralemu Pjaniću, Vedadu Ibiševiću, Edinu Džeki i novom Ambasadoru Mirzi Teletoviću.”, istakao je Deliahmetović.

U saradnji sa Košarkaškim savezom i USAID-om, Igre promovšu projekat “Fer igra za fer djetinjstvo”, s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport, te je kao gost proslavi rođendana prisustvao gospodin David Barth direktor USAID-a.

“Srećan sam što će i ovo ljeto biti puno osmijeha na Igrama mladih, te što sam dio projekta. Mladost je budućnost BiH.”, rekao je David Barth. 

Gdin. Said Fazlagić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH u obraćanju zvanicama istakao je značaj projekta te podršku koju će Olimpijski komitet BiH dati.  

U cijeloj pozitivnoj priči svoju podršku od samog početka daje gospodin Ivica Osim, počasni Predsjednik Igara: “Neću pričati da smo uspjeli. Najvažnije je da ova priča ne završi.”

Vedad Ibišević je u ulozi Ambasadora Igara od samog početka te nije krio zadovoljstvo što je najljepša sportska priča proslavila svoj 5. rođendan:

“Ovo je jako važan projekat za BiH. Od početka sam uvidjeo da je ovo pozitivna priča koja sigurno spaja ljude. Na mladima svijet ostaje i normalno bi bilo za mene da podržim priču”.

Prije dvije godine SIM-ovci su doručkovali sa Miretom, a Miralem ni sada nije mogao a ne istaći da mu je čast i zadovoljstvo biti dio projekta i podržati ga: “Velika je čast biti Ambasador Igara, jako je bitno da djeca uvijek imaju osmijeh na licu”.

Sportske igre mladih u saradnji sa UNICEF-om i Edinom Džekom kao Ambasadorom dobre volje UNICEF-a , u prethodnom periodu organizovali su manifestaciju naziva „Sportske igre mladih govore o mogućnostima“. Džeko je vrlo posvećen radu s djecom i nije krio sreću što Igre slave rođendan.

“Mi smo ovdje rado, čast je i zadovoljstvo biti dio ovog projekta. Čestitam peti rođendan i na kraju Igre su zakoon”, rekao je Edin Džeko.

Rame uz rame sa Pjanićem i Ibiševićem, u ulozi Ambasadora Sportskih igara mladih sada je i najbolji košarkaš BiH, igrač Brooklin Netsa, Mirza Teletović koji se prisjetio svojih početak i uzora.

“Privilegija je bilo živjeti u Jablanici u kojoj su odrasli i moji uzori Vahid Halilhodžić, te Hasan Salihamidžić. Oni su bili ti koji su probudili u meni želju da se bavim mladim ljudima” istakao je Mirza Teletović. 

Konferenciji su prisustvovali mladi Ambasadori Igara, učenici Sportske Gimnazije Dobrinja i Ajla Mizić djevojčica sa kojom smo se prošle godine zajedno borili protiv raka. Ona je pobijedila rak i napisala knjgu o tome, a donirala ju je u humanitarne svrhe.

Igre su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske fudbalske federacije , Olimpijskog komiteta BiH i Nogometnog/fudbalskog saveza BiH. 

U proteklom periodu Igre su posjetile 25 bh. gradova i tako uljepšale raspust mališanima širom naše zemlje.  
Počevši 26.06. Igre će ove godine unijeti radost u 28 bh. gradova. Prijave su još uvijek otvorene i svi zainteresovani se mogu prijaviti putem emaila [email protected] ili putem broja telefona 033 711 930.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )