FOTO: null

Košarkašice BiH kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završile su s jednom pobjedom i pet poraza, dok je branilac titule selekcija Srbije izborila nastup na šampionatu naredne godine u Češkoj.

BiH je u srijedu u Sarajevu izgubila od Izraela 62:80. Najefikasnija u bh. timu bila je Lineta Kizer sa 19 poena, a u gostućoj ekipi Ališa Klark sa 24. 

Emotivno je bilo u Nišu, gdje se od dresa Srbije oprostila Milica Dabović i poželjela sreću saigračicama na EP. Srbija je izgubila od Ukrajine 82:88 i zauzela drugo mjesto u Grupi D (četiri pobjede i dva poraza), ali je na EP otišla pošto je među šest najboljih drugoplasiranih ekipa, poslije grupne faze kvalifikacija. 

"Zadovoljna sam sobom. Nikad nezadovoljna nisam izašla s terena i srećna sam zbog toga. Uvek ću dati 100 odsto, bilo da igram dva minuta ili 32. Devojke treba da se bore bez mene, to je najbitnije. Da shvate gde su, dostignu vrhunac i da opravdaju titulu. Želim im svu sreću. Jedino ostaje žal što neću igrati sa sestrom Anom, neću stajati pored nje i pevati himnu, zato sam danas plakala tokom himne", rekla je Milica Dabović, a prenijela Beta. 

Milica se nije upisala u listu strijelaca, Ana Dabović je ubacila 17, a Sonja Petrović 24. Alina Jagupova je sa 22 poena bila najefikasnija u Ukrajini. Na EP će od 16. do 27. juna, osim Srbije, igrati Bjelorusija, Belgija, Češka, Francuska, Grčka, Mađarska, Italija, Letonija, Crna Gora, Rusija, Slovačka, Slovenija, Španija, Turska i Ukrajina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )