FOTO: InfoBijeljina.com

U sali bijeljinske Gimnazije održan je “Peti memorijalni rukometni turnir Željko Savić”. Organizator turnira, kao i prethodnih godina je Rukometni klub “Bijeljina”.

U znak sjećanja na Željka Savića, dugogodišnjeg člana kluba “Bijeljina” i čovjeka koji je ostavio dubok trag u ovom sportu u čitavoj BiH, po peti put je organizovan međunarodni rukometni turnir u našem gradu.

“Rukometni klub “Bijeljina” u toku godine organizuje dva turnira. Jedan je masovniji i održava se u sklopu Pantelinskih dana, na taj turnir nam dolazi preko 70 ekipa iz čitave bivše Jugoslavije. Ovaj turnir je manjeg obima, sa manje ekipa. Dolaze nam gosti iz Srbije i iz Hrvatske. Ovo je više znak sjećanja na Željka Savića i na njegova djela, koja su velika”, rekao je Bogdan Rankić, predsjednik RK “Bijeljina”.

U okviru Rukometnog kluba “Bijeljina”, već pet godina postoji i Škola rukometa, gdje 100 djece uči prve rukometne korake. Ovakvi turniri gdje mogu vidjeti šta su naučili i uporediti se sa drugima, što i jeste suština sporta, puno im znače.

“Mi ovo organizujemo baš kako bi smo afirmisali što više dječaka da treniraju rukomet. Napravili smo i revijalnu utakmicu sa 2008. godištem, jer od ove godine oni prelaze sa mini rukometa na veliki rukomet, a ovaj prijateljski meč su odigrali protiv ekipe “Hajduk” iz Beške. Znače im ovakve manifestacije gdje mogu doći i roditelji, bake i deke, drugari, rođaci kako bi ih gledali i podržali”, pojašnjava Obrenko Miljković, koordinator Škole rukometa RK “Bijeljina”.

Memorijani turnir Željko Savić, kako su organizatori i najavljivali, prešao je u tradiciju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )