FOTO: null

U Muzeju Semberije ove sedmice počinje Peta smotra arheološkog filma, a zainteresovani će u narednih mjesec dana imati priliku da pogledaju četiri filma iz NJemačke, tri ostvarenja autora iz Italije i jedan arheološki film iz Poljske.

Filmovi će se emitovati svake srijede u februaru od 18.00 časova u prostorijama Muzeja Semberije, a ulaz je slobodan. 

Smotra arheološkog filma organizuje se u saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu. 

Iz Muzeja Semberije ističu da se odabrani filmovi odlikuju visokim naučnim kvalitetom i atraktivnim pristupom u interpretaciji kulturne baštine, te omogućavaju ne samo stručnjacima, već i svima koje privlače stare civilizacije da se upoznaju o značajnim i dragocjenim spomenicima svjetske baštine. 

Smotru arheološkog filma u srijedu, 4. februara, otvara film "Ostrvo vladara" o misterioznom ostrvu Lednicki u centralnoj Poljskoj. 

Arheolozi smatraju da su na toj lokaciji pronađeni ostaci rezidencije Mješka Prvog, vladara poljske kneževine i njegovog sina Boleslava Hrabrog, prvog poljskog kralja. 

Iste večeri publika će moći da vidi njemački dokumentarni serijal od četiri epizode "Moć elemenata", nastao u saradnji sa Bi-Bi-Ci-jem, posvećen uticaju vatre, vode, zemlje i vazduha na istoriju i današnjicu čovječanstva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )