FOTO: null

Gotovo svi pametni telefoni nude mnoštvo opcija za koje vjerovatno ne znate. Donosimo vam pet tajni iPhonea.

Uređaj vam se 'vuče'? Resetujte ga
Ako vaš uređaj ne radi baš najbrže, uvijek ga možete isključiti i time mu isprazniti memoriju. Takođe povremeno brišite aplikacije koje ne koristite ili ih arhivirajte u iCloudu ili na lokalnom disku vašeg računala.

Poboljšajte sigurnost uređaja alfanumeričkom lozinkom
Običnu lozinku jednostavno možete pretvoriti u onu koja koristi brojeve i slova. Otiđite u podešavanja i tamo pod 'Touch ID and Passcode' (ili 'Face ID and Passcode', ako koristite X seriju) promijenite lozinku tako da pri promjeni odaberete stavke lozinke odabirom 'Passcode Options' te odaberete 'Custom Alphanumeric Code' odnosno 'posebni alfanumerički kod'.

Upišite svoju novu lozinku i ako treba zapišite kako je ne biste zaboravili.

Vratite se na vrh članka jednim dodirom
Nalazite se na samom dnu web stranice ili dugog dokumenta i želite na vrh? Umjesto da sumanuto povlačite prstom sve dok se ne 'popnete', samo pritisnite prstom na sam vrh ekrana.

Da, za ovo vjerovatno već i znate, ali postoje i oni kojima će ovo zaista "olakšati život".

Pogriješili ste pri pisanju poruke? Protresite ekran
Ovo će vam možda ponekad biti malo čudno, ali ne brinite - radi se o vrlo brzoj proceduri. Ako pišete dugu rečenicu i slučajno ste je izbrisali, protresite ekran i moći ćete da je vratite. Samo držite telefon čvrsto tok to radite.

Jeste li isprobali grupne razgovore putem FaceTimea?
Da biste više ljudi nazvali putem FaceTime videa, sve što treba da napravite jeste da upišete više od jedne adrese u rubriku unutar koje pokrećete razgovor.

Interfejs je, istina, malo drukčiji gdje sličice predstavljaju svakog učesnika (do 32) te variraju po veličini zavisno o tome kada je sagovornik pričao. Dvostruki pritisak na neku osobu povećaće njenu sliku unutar razgovora.

Grupni FaceTime možete pokrenuti iz iMessagea ako zaključite da svi pišu 'malo previše' da biste razgovor mogli normalno pratiti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )