FOTO: null

Kako prenose bosanski mediji trofejni srpski stručnjak Svetislav Pešić je kandidat za vođenje reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Predsednik Košarkaškog saveza BiH Aleksandar Fulurija potvrdio je da je Stručni savet razmatrao o imenima kandidata za selektora državnog tima i da je jedno od njih i Svetislav Pešić, kao i da će konačnu odluku doneti Upravni odbor.

Poslednji selektor košarkaške reprezentacije BiH bio je Damir Mulaomerović, koji je podneo ostavku nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Osim Pešića, kao mogući Mulaomerovićevi naslednici se spominju i Senad Muminović, Željko Lukajić, Aleksandar Džikić i Josip Pandža.

67-godišnji Pešić je ostvario velike rezultate tokom karijere, naročito na reprezentativnom polju, gde je sa reprezentacijom Nemačke bio šampion "Starog kontinenta" 1993, a onda i sa reprezentacijom Jugoslavije prvak Evrope 2001. godine i prvak sveta 2002. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )