FOTO: Facebook

Trener futsalera Radnika iz Bijeljine Perica Trifković komentarisao je za Srpskainfo nemile scene koje su se dogodile u Mostaru u finalnoj seriji plej-ofa za šampiona države, istakavši da su uprava i igrači maksimalno zaštitili njegovu ekipu, ali da se desio veliki propust organizatora utakmice.

Podsjetimo, u finalnoj seriji za šampiona Premijer lige BiH, futsaleri Mostar-Stari Grad napravili su brejk u Bijeljini savladavši Radnik nakon boljeg izvođenja penala, a nakon toga u drugoj utakmici koja se igrala u Mostaru, došlo je do prekida meča kada su simpatizeri Radnika napadnuti od strane navijača Veleža, koji su palicama i pendrecima fizički nasrnuli na momke iz Bijeljine. Incident se dogodio pred sam finiš utakmice, a Radnik je vodio rezultatom 4:1.

– Momci koji su napadnuti prate naš klub na svakoj utakmici. Njih je bilo oko 10 i oni su nosili majice Radnika, kao što to uvijek i nose. Oni su simpatizeri našeg kluba i gdje god igramo i pružaju nam podršku. Moram reći da su uvijek korektni i da do sada nikada nije bilo problema. Mi njih dobro poznajemo. Ponavljam, prate nas na svakom gostovanju i uvijek su bili maksimalno korektni. Kroz medije se provuklo da su napadnuti predstavnici kluba, ali nije tako, predstavnici su bili na terenu – počinje Trifković.
 
On navodi da je došlo do velikog propusta u organizaciji i da je u trenutku incidenta salu obezbjeđivalo svega 3 policajca.

– Nekoliko minuta prije kraja utakmice na tribine su ušli navijači Veleža sa palicama i pendrecima i krenuli su da ih tuku. Po mom mišljenju tada se desio propust organizatora jer je bilo premalo policajaca i obezbjeđenja na tribinama, a u tom momentu samo 3 policijska službenika obezbjeđivali su dvoranu. Marko Bajić dobio je par udaraca pendrekom u glavu – rekao je Trifković.
 
Trener Bijeljinaca navodi da su igrači i uprava protivničke ekipe pružili maksimalnu zaštitu igračima Radnika.
 
– Što se tiče uprave i igrača Mostara, oni su nam odmah pritekli u pomoć i čak je i publika sa tribinama stala u odbranu naših momaka i neki od njih zadobili su udarce od strane huligana. Nemam nijednu zamjerku za igrače i upravu Mostara jer su nas oni maksimalno zaštitili – dodaje Trifković.

U narednoj utakmici koja se igra u subotu od 20.30 u Bijeljini, ekipa Radnika ima priliku da dođe do istorijsku prve titule šampiona BiH.
 
– Ovom pobjedom u Mostaru napravili smo veliki korak ka osvajanju titule i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona. Dokazali smo da ova ekipa može da napravi velike rezultate. U prvoj utakmici smo poraženi, ali smo shvatili gdje smo pogriješili. Došli smo u Mostar po pobjedu i to smo i ostvarili, igrali smo jako dobro i sada opet na domaćem terenu imamo veliku priliku da postanemo šampioni države. Sigurno će nam nedostajati kapiten Mirko Marinković koji je dobio crveni karton u prošloj utakmici, a i golman Ružičić požalio se na povredu, pa ćemo vidjeti kakva je situacija sa njim. Mislim da na kraju imamo dobru šansu da postanemo prvaci i da je sve u našim rukama – zaključio je Trifković.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )