FOTO: undefined

Odbornik Republičke stranke Srpske u Skupštini grada Bijeljina Danijel Perić prisustvovao je Ilindanskom saboru Tuzlaka u Požarnici, gdje je bio kum slave Hrama Vaznesenja Gospodnjeg, hrama koji je obilježio značajan jubilej – 125 godina postojanja.

 Perić je istakao da iako već trideset godina, zbog ratnih dešavanja, njegova porodica i on ne žive u Požarnici, svoj zavičaj nikada nije zaboravio.
 
- Često za svoj rodni kraj kažem da ima i srce, i dušu, i da uprkos svemu i dalje živi u meni. Drago mi je što sam danas vidio mnogo mladih bračnih parova, puno male djece, jer mi to daje nadu da ćemo čuvati naše srpske običaje i tradiciju – rekao je Perić.
 
On je istakao da su Srbi narod sa bogatom istorijom i običajima, koje treba da prenose sa koljena na koljeno.

 
- Upravo su nas kultura, tradicija i običaji čuvali u svim teškoćama sa kojima se kroz vijekove suočavamo i zbog toga ih moramo sačuvati. Zahvaljujući Zavičajnom udruženju Tuzlaka uspjeli smo da obnovimo crkvu u Požarnici i da Ilindanski sabor preraste u tradicionalni skup. Кako činili, tako nam Bog i pomogao – poručio je Perić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )