FOTO: null

U Ugljeviku je danas, povodom 9. januara - Dana Republike, održan svečani prijem za sveštenstvo, privredne i političke subjekte lokalne zajednice na kojem je načelnik opštine Vasilije Perić pozvao da se mudrom politikom čuva Republika Srpska.

Perić je izrazio zahvalnost prvom rukovodstvu Republike Srpske na čelu sa Radovanom Karadžićem, uz ocjenu da su mudrom politikom uspjeli stvoriti Republiku Srpsku i očuvati je. 

"Mi ćemo biti marljiviji i bolji kako bi život naših građana na prostorima Srpske bio bolji i kvalitetniji", rekao je Perić. 

On je na svečanosti zahvalio svima koji su učestvovali u stvaranju Srpske i istakao značaj poštovanja prema onima koji su dali svoje živote za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima. 

Perić je proteklu godinu ocjenio uspješnom za Ugljevik, koji je jedna od najnaprednijih lokalnih zajednica sa najvećim prosjekom plata u Srpskoj. 

"Trudićemo se da održimo te pozitivne trendove i da Ugljevik ostane napredna opština poželjna za život", rekao je načelnik. 

Arhijerejski namjesnik ugljevičko-janjski protojerej-stavrofor Dragan Pejčić je podsjetio da je Prvomučenik Arhiđakon Stefan, koji se, takođe, praznuje sutra, pretrpio najveće muke za Hristovu vjeru. 

"Da bi dobili Republiku Srpsku mnogo su srpski sinovi ugradili svoje živote u njene temelje, kao što je život Arhiđakona Stefana utemeljenje hrišćanske vjere", rekao je Pejčić. 

On je zahvalio rukovodstvu opštine Ugljevik koje prepoznaje aktivnosti Srpske pravoslavne crkve za unapređenje života i širenja vjere na ovim prostorima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )