FOTO: null

Isplata penzija iz trezora svakako je dala sigurnost penzionerskoj populaciji jer znaju da će penzije dobiti redovno, u kratkom roku i znaju da više neće biti probijanja rokova u isplati sa čim su se suočavali ranije.

Iako još traje period prilagođavanja isplate putem trezora, trezorski način isplate teče redovno i po planu pa penzioneri nemaju razloga za brigu, uvjeravaju iz Fonda PIO. Zadovoljstvo ne kriju ni u bijeljinskom Udruženju penzionera. Otkako se počelo sa trezorskom isplatom penzija zasluženi novac im je ranije na raspolaganju.

Redovnost isplate penzija dala je ovoj populaciji vjetar u leđa, pa se u bijeljinskom Udruženju penzionera uveliko pripremaju za organizaciju proslave 8. marta u prostorijama Kluba penzionera gdje će pažnju ukazati penzionerkama. Kako najavljuju, biće skromno, ali veselo.

Na području Bijeljine ima preko 14.000 penzionera, a Udruženje penzionera je oko sebe okupilo 10.500 članova. Udruženje se tvrdi Pantelić isključivo finansira od novca prikupljenog na osnovu članarine koja na mjesečnom nivou iznosi dvije marke I podsjeća da 90 odsto članova ovog udruženja čine penzioneri sa najnižim primanjima, a kojima je potrebna dodatna pomoć jer su u stanju socijalne potrebe..

Predsjednik ovog Udruženja podsjeća da se već odavno govori o mogućnostima realizacije korisne ideje, gdje bi sve lokalne zajednice trebalo da jedan odsto iz budžeta izdvoje za pomoć Udruženjima penzionera, međutim sve se još uvijek zadržalo samo na ideji, čiji se epilog još ne nazire.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )