FOTO: null

Penzioner Nikola Alaković (74) više od dve godine uzaludno čeka na prijem u banju Slatinu. Zbog ukleštenja pršljenova predložena mu banja, a do nje nikako da stigne

Radni vek od punih 40 godina Nikola Alaković (74) iz Miloševca kod Modriče proveo je u Rafineriji ulja. Pre 13 godina otišao je u zasluženu penziju. Početkom 2012. godine operisao je levo plućno krilo od karcinoma, a dve godine kasnije u Kliničkom centru u Banjaluci neurohirurg Ostoja Savić dijagnostikovao mu je ukleštenje tri kičmena prešljena i uputio ga na lečenje u Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Slatini.

- Tada nisu hteli da me operišu, nego su rekli da će me lečiti u banji Slatini kod Banjaluke. Tačno 24. septembra 2014. oko 11 časova sekretarica Doma zdravlja u Modriči je faksom prosledila moju uputnicu u banju Slatina. Tada su mi rekli da ću čekati oko šest meseci na prijem. Kad je prošlo šest meseci, zvao sam banju i tada su mi objasnili da ću morati da čekam još šest meseci. Prošlo je i tih šest meseci, ponovo sam zvao banju i tad mi je rečeno da nisam zakazao. Posle toga su mi rekli da su me zvali na neki telefon, a ja se kao nisam javljao. To naravno nije tačno, jer ja gotovo dežuram pored telefona, čekajući njihov poziv.Prošlo je još godinu dana, a ja još čekam - revoltirano priča Nikola Alaković.

On se javno pita da li se njemu 40 godina džaba odbijalo od plate za zdravstvo, kad on sada kad, kako kaže, privodi svoj životni vek kraju mora nekog da moli za svoje pare.

- Oni čekaju da ja umrem, kako bi na meni uštedeli neku crkavicu. Mogao sam deset puta da se izlečim, ali i deset puta da umrem - kaže Nikola.

Penzioner je u šoku posle nedavnog razgovora sa službenikom u Slatinskoj banji.

- Pitaju se kao da nemaju možda pogrešan broj, iako je moj broj tefelona ispisan na uputnici. Ne znam šta da radim, nemam nove nalaze, ne znam koliko je bolest uznapredovala, da li je uput sada valjan. Ni od koga ne mogu da dobijem savet i zato sam odlučio da se obratim novinarima - razočarano kaže Alaković.

U kancelariji za prijem pacijenata u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Slatini javila se službenica i konstatovala da ima pacijenta koji čeka na prijem od 2014. godine i tu se telefonska veza prekinula.

NE TRAŽIM SAMILOST

Starini Nikoli ne treba, kako kaže, ničija samilost, samo korektan i profesionalan odnos radnika u zdravstvu, odnosno u Slatinskoj banji.

- Čekao sam dve godine i više ne mogu, jer i meni ističe vreme i sve više me boli kičma. Ako ništa ne bude od prijema i lečenja, neka makar narod zna kako se odnose prema nama penzionerima - poručuje razočarani Nikola Alaković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )