FOTO: null

Nikola Peković nije više predsednik Partizana. Kao što je najavljivano prethodnih dana, sada već bivši prvi čovjek kluba iz Humske odlučio je da podnese ostavku, o čemu je obavjestio Upravni odbor.

- Posle bezmalo dvije godine koje sam proveo na mjestu predsednika Partizana, odlučio sam da se povučem sa funkcije. Kada je u jesen 2015. klub bio u situaciji koja je poznata svima, prihvatio sam se odgovornosti i došao s čvrstom željom da iznova postavimo temelje kluba koji bi vremenom ponovo postao onakav kakvim ga Evropa pamti - moćan! Zadatak nije bio nimalo lak, ali se tog izazova nisam bojao, već sam riješio da problemima pogledam u oči i suočim se sa njima. Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja gomilana godinama unazad - pisanim putem se Peković obratio Upravnom odboru.

Naveo je da je od samog starta, uz lično finansijsko ulaganje "započeta konsolidacijom kluba koja podrazumjeva mnogo odricanja i rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u djelo".

- Za manje od dvije godine dug je smanjen za blizu dva miliona evra, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana. Za ovakav finansijski rezultat, zahvalnost dugujem sponzorima kluba, Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru, sada predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži.

Peković je iskazao zahvalnost "svima u Partizanu na ogromnoj energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.

- Svjestan da zbog ličnih obaveza u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mjesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se sto odsto posveti klubu. Nastaviću da pomažem Partizan koliko budem mogao i koliko svom nasledniku na mjestu predsednika budem potreban.

S obzirom na to da je Peković podnio ostavku na mjesto predsednika kluba, njegov naslednik će biti izabran na Skupštini Partizana.

Po statutu, do tog momenta rukovođenje klubom preuzima Upravni odbor.

KRITIKE ZBOG DULETA, BERIĆA...

Nikola Peković je za predsednika Partizana izabran 8. septembra 2015. Prvi potez po imenovanju bila je odluka da ne produži ugovor sa Duškom Vujoševićem, dugogodišnjim trofejnim strategom crno-bijelih, što je javnost dočekala "na nož".

Drugi potez koji mu se zamjera je indolentost prilikom odluke prvog saradnika Miroslava Berića da se povuče sa mjesta potpredsednika crno-bijelih 4. marta 2016.

Ipak, bez obzira na to što je sa saradnicima uspio da skine finansijsku omču s vrata Partizana, mada je situacija i dalje daleko od sjajne, ono što najviše boli simpatizere Partizana je to što za njegovog mandata crno-bijeli, kasnije će se pokazati, nisu selektirali ekipu kadru da osvoji bar jedan trofej, a ujedno nije ni stvorena baza igrača iz koje bi u budućnosti mogao da nikne šampionski kolektiv.

Kako god da je bilo, Peković na mjestu predsednika crno-bijelih je prošlost. Na crno-bijelima je sada da izaberu njegovog naslednika koji će istovremeno moći da nastavi borbu s dugovima, s druge da se upusti u borbu za trofeje. Zadatak nije nimalo lak. Dok dugovi možda mogu da sačekaju "još koji dan", prioritet će biti formiranje stručnog štaba, a zatim i gotovo kompletno novog tima za narednu sezonu, za šta nema mnogo vremena, ali će ga bar biti više nego što je Peković imao početkom 2015.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:670416-PARTIZAN-BEZ-PREDSEDNIKA-Pekovic-podneo-ostavku

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )