FOTO: null

Mirko Blagojević (49) iz Banjaluke, koji je u petak uhapšen zbog sumnje da je pred drugima zadovoljavao svoje polne strasti, po nalogu banjalučkog dežurnog okružnog tužioca juče je pušten da se brani sa slobode!

Ova iznenađujuća odluka usledila je nakon što su pripadnici banjalučke policije Blagojevića, s lisicama na rukama, juče oko 13 časova sproveli u prostorije Okružnog tužilaštva, gde je saslušan.

Oduzeti računari, gaćice...

- Pripadnici CJB Banjaluka dostavili su izveštaj protiv Mirka Blagojevića koji se tereti za zadovoljavanje polne strasti pred drugima. Nakon ispitivanja dežurni tužilac nije našao nijedan uslov za određivanje mere pritvora, pa će se osumnjičeni u nastavku krivičnog postupka braniti sa slobode - kratko su naveli juče popodne u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Podsećamo, Blagojević je radnik Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmenu podataka BiH (IDDEEA), a u petak je uhapšen na svom radnom mestu.

Prilikom pretresa njegove kancelarije u zgradi banjalučke "Medicinske elektronike", gde je radio na održavanju mašina za izradu dokumenata, ali i automobila "pasat" oduzeta su tri računara, dva telefona, nekoliko USB stikova, jedan grudnjak, sedmoro ženskih gaćica i seksualna pomagala.

Osumnjičeni je, podsećamo, identifikovan i lociran nakon dvosedmičnog novinarskog istraživanja kojim se bavio reporter Pressa, a sa kojim su bili upoznati i pripadnici MUP-a RS.


- Blagojević je uhapšen u svojoj kancelariji u kojoj je otkriven laptop preko kojeg je pristupao sajtovima za upoznavanje i komunicirao sa profilom 14-godišnje devojčice, iza kojeg se zapravo krio novinar Pressa. Računar je oduzet i biće upućen na veštačenje da bi bilo utvrđeno da li u njemu ima materijala sa nedozvoljenim seksualnim sadržajem poput dečje pornografije i slično. Osim toga, u kancelariji i vozilu pronađeni su vibratori i ženske gaćice - rekao je izvor upućen u istragu.

On je objasnio da je računar koji je pronađen u kancelariji Blagojeviću bio primaran u komunikaciji na društvenim mrežama i veb-stranicama za upoznavanje, što znači da se vrebanjem maloletnih devojčica bavio upravo tokom svog radnog vremena, ne plašeći se da će biti otkriven.

Bio najuporniji

Nakon hapšenja Blagojević je sproveden na policijsko saslušanje, a juče popodne predat je i nadležnom tužiocu, koji je nakon nekoliko sati ispitivanja odlučio da ga pusti na slobodu. Prema Krivičnom zakonu RS, za krivično delo za koje se tereti zaprećena je novčana ili kazna do jedne godine zatvora.

Blagojević je otkriven zahvaljujući reporteru Pressa, koji je istraživao na koji način deca mogu da postanu žrtve seksualnih predatora na internetu. Za samo dve sedmice na lažni profil 14-godišnje devojčice, iza kojeg je bio novinar Pressa, javilo se 165 muškaraca, od 20 do 80 godina, a profil je pregledalo preko 800 članova jednog sajta za upoznavanje.

Najuporniji među njima bio je upravo Blagojević, koji je u sajber komunikaciji sa našim novinarom iznosio užasne perverzije.

Verbalne bljuvotine ubrzo je zamenio delima i to tako što je predložio da komunikacija pređe na Skajp. U video-pozivu pokazao je svoje lice, da bi samo nekoliko minuta kasnije usledio šokantan video-poziv, nakon kojeg je direktno iz svoje kancelarije zatražio od "devojčice" da mu piše, a zatim je počeo da masturbira snimajući svoj polni organ sve dok nije ejakulirao.

Policija obezbeđuje Press

Nakon vesti o puštanju Blagojevića na slobodu, u redakciju Pressa juče su stigli pripadnici MUP-a RS, koji su do zaključenja ovog izdanja obezbeđivali novinare. Kako nam je potvrđeno, policijsko obezbeđenje naše redakcije, čiji je reporter otkrio aferu sa Blagojevićem, biće nastavljeno i narednih dana. U CJB Banjaluka su naveli da je prilikom pretresa Blagojevićeve kuće pronađen neregistrovan pištolj s oko 150 metaka, koji mu je oduzet, a i zbog toga sledi odgovarajući izveštaj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )