FOTO: null

Grad Bijeljina je, kao i prethodnih godina, izdvojio sredstva za nabavku božićnih pečenica socijalno najugroženijim porodicama poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

Pečenice su dobile 82 porodice, a ove godine, pored Gradske uprave, u prazničnu akciju su se uključili i donatori, koji su poklonili dio pečenica.

Podjelu pečenica je simbolično započeo gradonačelnik Mićo Mićić u Boračkoj organizaciji, a u Klisu je posjetio domaćinstva udovica boraca Vojske Republike Srpske Radinke Simić i Jovanke Pavlović koje žive same u teškoj materijalnoj situaciji.

Radinka je nakon smrti supruga na ratištu sama othranila tri kćerke, a Jovanka je ostala sama posle smrti supruga - ratnog vojnog invalida. Gradonačelnik Mićić je podsjetio da im je lokalna uprava ranije pomogla da sagrade skromne kuće:

- Ove dvije hrabre žene daju primjer za volju s kojom se bore protiv nesreće koja ih je snašla. Odgovorno su utrošile sredstva koja su dobila od lokalne uprave, a pečenice mala pomoć da osjete radost praznika u svojim domovima.

Takođe, Gradonačelnik je uručio pečenicu i porodici demobilisanog borca Dragana Marinkovića iz Pučila u čijem domaćinstvu je nedavno izgorila štala sa svom stokom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )