FOTO: null

Bjeljinska fabrika "Sava Semberija" izveze 70 odsto robe. Osim ajvara, pinđura, graška, krastavca, prerađevina od voća, kiselog kupusa i paprike, inostrani kupci su sve više zainteresovani za pečenu papriku

Bjeljinska Fabrika za preradu voća i povrća "Sava Semberija" u ovoj godini će preraditi oko 7.000 tona sirovine, a već sada je prerađeno za 1.200 tona više nego prošle godine. Ukoliko se sledeće godine ponovi dobar rod voća i povrća, "Sava" će ispuniti davno zacrtani cilj da preradi 9.000 tona sirovine u jednoj sezoni, što je, inače, bio njihov predratni obim proizvodnje.

Osim domaćeg tržišta, uglavnom sa semberskih polja, sirovina se nabavlja i u Makedoniji i Srbiji. Više od 70 odsto proizvoda plasira se na evropsko tržište, dok je njihovom prodajnom mrežom pokriveno oko 37 odsto bosanskohercegovačkog tržišta.

- U proizvodnoj paleti "Save Semberije" trenutno ima 130 prerađevina od voća i povrća, pa osim ajvara, pinđura, graška, krastavca, prerađevina od voća, kiselog kupusa i paprike, inostrani kupci su sve više zainteresovani za pečenu papriku sa naše proizvodne linije, jedine u regionu, kaže direktor Vojo Kosanović. - Naši proizvodi ne sadrže bilo kakve aditive i konzervanse, u pitanju su čisti, prirodni proizvodi, i baš zbog toga insistiramo na kvalitetu ulazne sirovine, a u ovoj godini smo, kao retko kada, imali i zdravu i kvalitetnu sirovinu za preradu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )