FOTO: null

„Dole Vlada – dole nenarodna vlast“, naziv je akcije Savjeta mladih Partije demokratskog progresa protiv aktuelnog, kako navode, režima u Republici Srpskoj.

U naredna četiri dana će podijeliti 20.000 letaka protiv režima koji predstavljaju, kako su naveli, premijerka Željka Cvijanović i ministar finansija Zoran Tegeltija „koji je, ustvari stvarni premijer Republike Srpske“.

Član Glavnog odbora PDP-a Nikola Dronjak za naredni period najavljuje i radikalnije vidove borbe i proteste protiv „režima“.

- Smatramo da su protesti jedino demokratsko sredstvo  kojim se možemo boriti protiv režima u Republici Srpskoj i srušiti ova vlast, koju predvodi Milorad Dodik, koji je uz Cvijanovićevu i Tegeltiju kriv za stanje u Republici Srpskoj – rekao je Dronjak. Ukazao je da je vlast u Republici Srpskoj dobila izbore na tvrdnjama da će iz Rusije u Republiku Srpsku stići 800 miliona evra, a danas od MMF-a „moljakaju za novac kojim bi pokrili budžetske rupe“.

- Posebno zamjeramo zbog nečega što se ne dešava u demokratskoj državi, da je Cvijanovićeva postala premijerka tako što je „kupila“ dva poslanika – rekao je Dronjak u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je da je Cvijanović vodi kampanju protiv Saveza za promjene, jer učestvuju u vlasti na nivou BiH, a svog sina je zaposlila u „Elektroprenosu BiH“, a Tegeltija svoju kćerku u tu kompaniju.

Zamjeraju im i što je Republika Srpska zadužena više od pet milijardi KM, što vlada korupcija, nepotizam, zbog propasti Bobar i Balkan investment banke, preduzeća „Nikola Tesla“...

Dronjak je izrazio nezadovoljstvo što su građani djelimično i "ogluglali" na brojne afere u Republici Srpskoj i najavljuje da će se PDP boriti za normalnu i poštenu Republiku Srpsku, jednaku za sve te očekuje da pravosudne vlasti ispitaju sve afere.

Ovu akciju mladih PDP-a podržao je i potpredsjednk te stranke Branislav Borenović ističući da su posebno mladi ljudi nezadovoljni stanjem u Republici Srpskoj, te ponašanjem vlasti, „koja vodi računa isključivo o rodbinskim vezama i tajkunskim relacijama unutar SNSD-a“.

- Mladi žele da ukažu na ogromne devijacije koje se događaju u Republici Srpskoj i zbog čega ova vlast treba da ode i imaju našu punu podršku u tome – kazao je Borenović.

Vlast je optužio za enormno zaduženje, pa je danas svaki građanin već zadužen više od 4.000 KM, najvećim dijelom tokom vladavine SNSD-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )