FOTO: null

Predsjednik Udruženja građana "Istočna alternativa" Vojin Pavlović smatra da bošnjački kandidat za načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković, apelacijom Ustavnom sudu BiH, nastoji da izazove međunacionalne sukobe u ovoj opštini kako bi došlo do međunar

Pavlović kaže da Duraković i bošnjačka udruženja, koja ga podržavaju iz Sarajeva i Tuzle, nastoje da prodube krizu, pojačaju tenzije i izazovu međunacionalne sukobe u Srebrenici kako bi ponovo doveli do neke vrste međunarodne intervencije. 

"To žele da učine pod plaštom nekakve odluke Ustavnog suda BiH kojom se ne bi priznali izborni rezultati u ovoj sredini", upozorava Pavlović. 

On navodi da je Ustavni sud BiH neustavno formiran, da je antisrpski i da je produžena ruka bošnjačke politike, odnosno pod direktnom kontrolom SDA i njenog lidera Bakira Izetbegovića. 

"Tako je i Duraković krenuo po tom uzoru i daje savjete Ustavnom sudu BiH da treba izreći privremenu mjeru zabrane primjene izbornih rezultata koja bi zadovoljila njegovu sujetu i omogućila mu da nastavi apsolutističku vladavinu", rekao je Pavlović. 

On ističe da Duraković ne može da se pomiri sa izbornim porazom i da prihvati činjenicu da u načelničku fotelju, u kojoj je proveo šest godina, dolazi izborni pobjednik Mladen Grujičić, pa tužbama to pokušava da spriječi. 

Prema njegovim riječima, apsurdno je da Duraković podnosi tužbu Ustavnom sudu BiH za banalnosti koje navodi i za šta nema nikakve argumente. 

On kaže da ga iznenađuje da Duraković nije "naredio" sudu da privremena mjera zabrane primjene izbornih rezultata bude na snazi barem četiri godine, odnosno do narednih lokalnih izbora ili da ga sud proglasi za doživotnog načelnika opštine. 

"Mi poštujemo volju naroda i izborne rezultate i sada kao i prije četiri godine. Odluke Ustavnog suda nas ne interesuju jer nemaju nikakav značaj obzirom na to da je taj sud neustavna kategorija u BiH i ako će odlučivati ko je izborni pobjednik, pitamo zašto su onda uopšte organizovani izbori", kaže Pavlović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )