FOTO: null

Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke, saslušan je danas u Tužilaštvu BiH u vezi sa krivičnom prijavom SDS-a protiv presjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u kojoj se navodi da je ta banka Dodiku „platila kupovinu vile u Beogradu“.

Nakon razgovora u Tužilaštvu BiH, gdje je došao sa advokatom Duškom Tomićem, Pavlović je rekao novinarima da je ovim obavio svoju građansku dužnost. 

On je napomenuo da je u Tužilaštvo došao bez poziva, jer je želio da vidi o čemu je riječ i šta može da se najbolje uradi za dobrobit svih. 

Pavlović nije želio da komentariše navode medija u vezi sa ovim slučajem. 

Advokat Tomić rekao je da Pavlović u ovom slučaju nije osumnjičen. 

"Na inicijativu Pavlovića, bili smo na razgovoru kod glavnog tužioca i kod tima koji vodi istrage", rekao je Tomić, koji zbog istrage nije želio da iznosi više informacija. 

Tomić je naveo da je Pavlović, zbog interesa banke i klijenata, želio da pomogne da se "što prije stavi tačka na pitanja vezana za jedan kredit koji je dat Dodiku". 

On je podsjetio da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH ranije izuzeli dokumentaciju u Pavlović banci. 

Srpska demokratska stranka /SDS/ podnijela je u novembru ovu krivičnu prijavu protiv predsjednika Srpske. 

Dodik je ocijenio da je očigledno da su prijava lidera SDS-a Mladena Bosića protiv njega za podignuti kredit u Pavlović banci i aktivnosti Sipe smišljeno sinhronizovani, te da je riječ o političkoj zloupotrebi institucija i političkoj manipulaciji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )