FOTO: blic.rs

DNS se nakon sjednice Predsjedništva pohvalio dobrim izbornim rezultatom, a na spekulacije, da se u stranci vodi rat između različitih struja, odgovorili su – jedinstveni smo!

I dok Marko Pavić tvrdi da se sa Miloradom Dodikom dogovorio da se zaustave smjene DNS-ovih kadrova nakon izbora, Dodik odgovara – smjene se nastavljaju.

Uvjeravanje Marka Pavića da se sa koalicionim partnerom Miloradom Dodikom dogovorio da se zaustavi smjena DNS-ovog kadra iz javnih preduzeća, palo je u vodu samo sat kasnije. Dodik mu je ekspresno odgovorio – smjene onih koji su radili protiv koalicionog dogovora se nastavljaju. Lideri dvije stranke, kako kaže Pavić, sastali su se dva puta nakon izbora i tom prilikom Pavić tvrdi da je Dodiku jasno rekao šta misli o njegovim potezima. Ipak, čini se da ta poruka nije dobro primljena.

"Nakon Kolegijuma DNS-a, koji smo održali prije nekoliko dana, i zaključka da se obave razgovori sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, taj razgovor je u dva navrata obavljen. Zajednički smo dogovorili određene procedure i da nema više smjena bez dogovora dva predsjednika ili organa dvije stranke", rekao je Pavić novinarima u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva DNS-a.

"Oni, koji su zarad svojih ličnih interesa iskoristili naš koaliconi kapacitet, a htjeli bi da ga uruše, za nas nemaju mjesta u našem koalicionom sporazumu. U ime te iskrene saradnje, SNSD će preisipitati zloupotrebu svih aktera ovog izbornog procesa, bilo da je iz SNSD-a ili DNS-a", odgovorio je Dodik za Srnu.

Dok je Pavić pred medijima nekoliko puta ponovio da se neće odreći ključnih stranačkih igrača koji su, kaže, ostvarili odličan izborni rezultat, kako lični, tako i za zajedničke kandidate vladajuće koalicije, Dodik mu poručuje kako bi bilo dobro da sami ispitaju čime su se takozvani mangupi bavili u kampanji i da ih se sami odreknu. Na pitanje ko su mangupi, Pavić sliježe ramenima i odgovora – mangupi su za Dodika, za mene su to čestiti ljudi koji su mnogo uradili za stranku i koaliciju. Tvrdi da je za smjene čuo iz medija, a na pitanje za šta su tačno odgovorni ti koji su smijenjeni, nije znao ili htio da objasni.

"Ako neko ima, neki koalicioni partner, za našega nekoga čovjeka koji se nalazi na određenoj funkciji a ne zaslužuje, da se on smijeni, onda ćemo mi te podatke provjeriti. Ali mi ne smatramo da su elementi ko je za koga glasao za smjenu", smatra Pavić.

A nakon izbora bez fotelje ostalo je troje DNS-ovih funkcionera, dok se protiv jednog vodi istražni postupak. U medijima se spekulisalo da tu struju u DNS-u vodi Milan Radović. S druge strane, predsjednik SNSD-a poručuje da se nastavlja sa utvrđivanjem ko je opstruisao izborni proces na štetu koalicije i da u vezi s tim neće da pregovara.

"Mi imamo pravo da to tražimo jer u koalicionom kapacitetu učestvujemo sa 65 odsto. SNSD neće stajati iza onih koji su svojim lošim radom i zalaganjem, slabim radnim rezultatima ili pak destruktivnim predizbornim aktivnostima doprinijeli da naš izborni rezultat bude lošiji od očekivanog, bez obzira da li je riječ o našem ili kadru DNS-a" 

Zbog priče o strujama i kadrovima, prodaja RŽR-a "Ljubija", čemu se DNS snažno protivio prije izbora, pala je u drugi plan. Pavić je rekao da je to odluka Vlade i da ministri iz njegove stranke nisu glasali za prodaju. Nije objasnio kako će odgovariti ako, ipak, bude prodata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )