FOTO: null

Sinoćnji protest, održan u organizaciji takozvanog Saveza za promjene u Prijedoru potpuni je debakl politike rješavanja problema na ulicama, poručili su predstavnici Koalicije SNSD, DN, SP, na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Prijedoru.

Oni su zahvalili građanima Prijedora koji su neučešćem na protestima pokazali znatno veću zrelost nego takozvani Savez za promjene.

Prema procjenama prijedorskog Centra javne bezbijednosti sinoć se na protestima okupilo oko 500 građana, a prema procjenama vladajuće koalicije među njima je bilo samo stotinak Prijedorčana. Istakli su da je sinoćnjim protestom iz Prijedora poručeno da ovakva politika ide u beznađe. 

"Želimo još jednom uputiti poruku i zahvaliti građanima Prijedora, koji su izričito rekli ne rješavati probleme na ulici, protesti nisu način rješavanja problema. Želim izarziti puno zadovoljstvo što su građani pokazali daleko veću zrelost, nego Savez za promjene koji je htio određenu destabilizaciju našeg grada jer kako može neko ko organizuje protest na drugoj strani poslovno okruženje", rekao je Marko Pavić, gradionačelnik Prijedora i predsjednik DNS-a

Drago Tadić, predsjednik GO SNSD-a Prijedor, kaže da je "poruka iz Prijedora za čitavu Republiku Srpsku i za sve njene građane jasna - da su institucije Srpske mjesta gdje se trebaju rješavati svi problemi, pa i privatizacija rudnika, da su izbori mjesto i vrijeme na kojem će se određivati koliko će ko upravljati i Prijedorom i Republikom Srpskom".

Dodaje da je juče bilo 17 autobusa, da je na protestima oko 500 - 600 ljudi, a od toga oko 100 iz Prijedora.

I Milenko Puzigaća, predsjednik GO Socijalističke partije Prijedor, kaže da je u Prijedoru sinoć na protestu bilo najmanje Prijedorčana. 

"Moglo se to vidjeti i po broju autobusa koji su došli sa strane. Mene posebno raduje jer ovo je jedan miran grad koji gleda u budućnost, a protesti svakako što doprinosi prosperitetu i boljitku, imaju uvijek i izbori", istakao je Puzigaća.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )