FOTO: capital.ba

Fočanski „Pavgord“ kupio je za 4,2 miliona KM potraživanja Bobar banke u stečaju od firme “Aqua city” Slobodana Pavlovića, saznaje portal CAPITAL.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća “Aqua city”, po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna su iznosila 4,6 miliona KM, a „Pavgord“ ih je kupio na licitaciji održanoj 30. avgusta.

„Pavgord“ je bio jedini ponuđač koji se prijavio za licitaciju. Potraživanja koja je kupio obezbijeđena su hipotekom.

Fočanska firma dužna je da sa bankom potpiše ugovor o ustupanju potraživanja do 7. septembra, a u roku od 15 dana od zaključenja ugovora i da plati 4,2 miliona KM za koliko je kupila potraživanja.

Na istoj licitaciji bila su ponuđena i potraživanja još jedne Pavlovićeve firme – „VNC nekretnine“, po cijeni od četiri miliona KM, ali za njih nije bilo zainteresovanih ponuđača.

CAPITAL je ranije pisao da je Bobar banka raskinula milionski ugovor o kreditu i podnijela prijedlog za pokretanje izvršnog postupka na imovini firme „Aqua city“ i zgradi Pavlović banke u Bijeljini kojom je kredit obezbijeđen, a koja je u vlasništvu biznismena Slobodana Pavlovića.

Prije ove kupovine, „Pavgord“ je kupio i akcije Pavloviće banke, čiji su većinski vlasnici bili Slobodan i Miroslava Pavlović i trenutno je među dva vodeća akcionara te banke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )