FOTO: null

BIJELJINA - Specijalno vozilo "pauk" u Bijeljini uklonilo je u prošloj godini 775 nepropisno parkiranih vozila, što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodnu godinu kada je uklonjeno 1.169 vozila, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Bijeljina.

Najviše vozila uklonjeno je u gradskim ulicama - Karađorđevoj, Majora Dragutina Gavrilovića, Majevičkoj, Gavrila Principa, Svetog Save, 27. marta i Svetozara Ćorovića, gdje je najveća frekvencija kretanja pješaka. 

U policiji navode da se vozila premještaju sa mjesta gdje blokiraju saobraćaj ili kretanje pješaka, na trasama kretanja djece u školu i u zonama škola, kao i drugih objekata gdje borave najmlađi. 

Vozila se, navode iz policije, premještaju i prema zahtjevima građana u slučajevima kada nesavjesni vozači blokiraju ulaze u dvorišta ili ugrožavaju priključke za vodovodnu i kanalizacionu mrežu. 

Kazna za nepropisno parkiranje je 40 KM, troškovi premještanja vozila do dva kilometra su 40 KM, do 10 kilometara 60 KM, više od 10 kilometara 90 KM, dok troškovi izlaska specijalnog vozila "pauk" iznose 30 KM. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )