FOTO: null

Košarkaši Partizana pobjedili su Zadar u 15. kolu ABA lige sa 95:87 i prekinuli seriju loših rezultata. Crno-bijeli su protiv direktnog rivala za plasman u plej-of upisali sedmi trijumf, tek drugi u poslednjih sedam utakmica u regionalnom takmičenju.

Beograđani su tokom većeg dijela utakmice kontrolisali rezultat, a ključna je bila treća četvrtina u kojoj je ekipa Nenada Čanka postigla čak 39 poena.

Ipak, zahvaljujući padu koncentracije i ko zna koji put ponovoljenim greškama nije izostala neizvjesna završnica u dovrani "Aleksandar Nikolić". 

Gosti iz Hrvatske su za samo nekoliko minuta uspjeli da istope 22 poena minusa i u poslednjih 120 sekundi meča uđu sa svega 6 poena zaostatka. 

Na zadovoljstvo navijača koji su pružili veliku pomoć crno-bijelima Vuković je posle faula nad Gagićem dobgio i tehničku grešku i tako otklonio i poslednju dilemu oko pobjednika. 

Najdžel Vilijams-Gos je sa 22 poena (7/11 za dva), 4 skoka, 9 asistencija i 2 ukradene lopte bio najkorisniji igrač Partizana, Novica Veličković je postigao 18 (2/3 za dva) poena, uz 8 skokova i 3 asistencije, debitant Žorže Gagić je upisao 10 koševa i 8 skokova, a isti broj poena imali su još Aleksandar Aranitović, Patrik Miler i Đoko Šalić.

Kod gostiju Džošua Bostik je zabilježio 27 poena (6/11 za tri), Mislav Brzoja 14, a Preston Nouls (7 asistencija), Kristijan Krajina i Šime Špralja po 10 poena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )