FOTO: FK Partizan

Ekipa Partizana u 18 i 55 igra meč petog kola grupne faze Lige Evrope protiv AZ Alkmara i to u Hagu gdje holandski predstavnik ove sezone igra svoje utakmice.

Partizan ima četiri boda iz dosadašnja četiri meča dok AZ Alkmar ima osam. Računica je jasna i ako crno-bijeli žele dalje moraju da dobiju utakmicu u Holandiji, a da zatim slave protiv Astane kod kuće i da se nadaju da će AZ ili izgubiti ili remizirati u Mančesteru protiv Junajteda u poslednjem kolu.

Međutim utakmica u Hagu će biti veoma težak zadatak za crno-bijele. Prvi meč u Beogradu je pokazao da je AZ veoma sposobna ekipa koja je voema motivisana da prođe u nok-aut fazu Lige Evrope. U toj utakmici AZ je poveo već u 13. minutu, a veliku uslugu Partizanu napravio je Jonas Svenson koji je oborio Takumu Asana i tako dobio crveni karton.

Crno-bijeli su zatim i poveli 2:1 golovima Natha i taman kada je djelovalo da će Partizan slaviti u prvoj utakmici Lige Evrope primio je gol iz kontre. Tek sada postaje jasno koliku je šansu Partizan propustio u prvom kolu jer bi obje ekipe imale po šest bodova. 

"Čeka nas izuzetno težak meč, protivnik je u formi, u sjajnoj seriji. Mojim igračima neće biti nimalo lako. Moramo da budemo veoma oprezni, jer imaju nekoliko izuzetnih igrača na koje posebno moraju da obrate pažnju. U Beogradu smo u momentima kada smo imali prednost igrali previše ofanzivno i ostavljali dosta prostora njihovim napadačima", rekao je pred meč u Hagu trener crno-bijelih Savo Milošević.

AZ inače ima strašnu seriju od šest pobjeda i gol razliku 24:0 u tim mečevima. Oba tima su bila raspucana za vikend, Partizan je savladao Javor 6:2, dok je AZ Alkmar slavio na gostovanju Utrehtu 3:0.

Meč se igra od 18 i 55 u Hagu na stadionu koji ima vještačku travu pa bi to mogao da bude još jedan bitan faktor u ovom važnom meču. Partizan mora na pobjedu jer sve drugo čini da poslednji meč u Beogradu sa Astanom bude revijalnog karaktera. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )