FOTO: kkpartizan.rs

Vjerujem da je sve do nas. Imamo kvalitet da to iznesemo na pravi način. Na domaćem terenu lakše igramo - rekao je Nikolić

Ukoliko košarkaši Partizana žele da izbjegnu isti rasplet koju su doživjeli u prethodne dvije takmičarske godine, kada su ostali bez plasmana u finale Superlige, moraju večeras da slave protiv FMP u majstorici polufinalne serije. Utakmica odluke, koja će dati odgovor ko će na megdan Crvenoj zvezdi, igra se pred navijačima crno-bijelih večeras od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

- Zaslužili su pobjedu. Mi smo izgubili ritam u drugom poluvremenu, a oni su ga tad našli - rekao je košarkaš Partizana Aleksej Nikolić posle izjednačenja FMP na 1-1. - Stali smo i u napadu i u odbrani, pala nam je energija. Ipak, pokazali smo karakter, nismo odustali do kraja. Borili smo se da se izvučemo, ali nismo uspeli.

Partizan je poslednji put u Železniku slavio krajem maja 2017. godine, tako da se taj crni niz nastavio i u ovoj polufinalnoj seriji. Međutim, sa istim rivalom crno-bijeli mnogo lakše izlaze na kraj kada su domaćini.

- Vjerujem da je sve do nas. Mislim da imamo kvalitet da to iznesemo na pravi način. Sigurno da na domaćem terenu lakše igramo. Recept za pobjedu je da budemo na istom nivou kao u prvom meču. Moramo da vidimo gdje smo griješili i da ispravimo to.

Tokom ove sezone klub iz Humske je pobijedio četu iz Železnika na svom terenu u ABA ligi (83:77), kao i u prvom polufinalnom meču Superlige (93:75). Još jedan trijumf ostvaren je u Kupu Radivoja Koraća (83:71), dok su "panteri" upisali dvije pobjede u međusobnim duelima, obje kod kuće. Bili su bolji u poslednjem meču regularnog dijela Jadranske lige (73:72) i u drugom susretu polufinala domaćeg prvenstva (88:85).

POLUFINALE

2. JUN: C. zvezda - Mega 83:72

3. JUN: Partizan - FMP 93:75

4. JUN: Mega - C. zvezda 91:96

5. JUN: FMP - Partizan 88:85

7. JUN: Partizan - FMP 19.00

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )