FOTO: STARSport

Fudbaleri Partizana pobijedili su RFS iz Letonije sa 1:0 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabranici Save Miloševića nisu briljirali, znali su i za bolje partije ove sezone, ali su prošli dalje što je najvažnije u ovom trenutku.

Јedini gol na utakmici postigao je Bibras Natho u 52. minutu. Izraelac je realizovao penal koji je uspio da iznudi Stevanović tako što je pogodio loptom u ruku defanzivca Letonaca.

Žrijeb za drugo kolo kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope na programu je u ponedjeljak 31. avguta.

Utakmica je otvorena u sporom ritmu što je letonski klub i želio. RFS je uveo Partizan u svoj ritam i crno-bijeli nisu bili dominantni kao što su neki očekivali.

Prvu šansu ekipa Save Miloševića imala je u 24. minutu. Natho se našao u dobroj poziciji, šutirao je spoljnim dijelom kopačke, a golman Kučer je nogama odbranio njegov udarac.

Crno-bijeli su pokušavali, ali sve do 36. minuta nisu uspjeli da stvore šansu. Tada je Takuma Asano uputio odličan šut ka golu RFS-a, a golman letonske ekipe je još boljom paradom odbranio šut.

Malo poslije toga i Sadik je pokušao, a Kučer je ponovo dobro reagovao. Dva minuta kasnije i gosti su imali šansu.

Šarić je šutirao lijevom nogom i lopta je završila malo pored stative. Do kraja poluvremena nije bilo prilika i na pauzu se otišlo sa 0:0.

Na startu drugog perioda igre crno-bijeli su odmah uspjeli da postignu gol. Stevanović je centrirao, lopta je pogodila u ruku igrača RFS-a i arbitar je pokazao na bijelu tačku.

Natho je preuzeo odgovornost i rutinski je savladao Kučera. Igrao se 52. minut.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )