FOTO: null

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u gostima sa 75:72 i samnjili na 2-1 u finalnoj seriji Superlige Srbije.

Ekipa Dejana Radonjića imala je meč loptu i priliku da pobedom odbrani titulu šampiona, ali Partizan je brejkom ostao u životu.

Zvezda je mnogo bolje otvorila duel. Iako su obe ekipe napadački slabo počele, Zvezda je već u prvoj deonici stekla dvocifrenu prednost, ali se Partizan brzo vratio. 

Crno-beli su do poluvremena sustigli rivala, a u trećoj deonici su i preuzeli vođstvo. Možda i presudna je bila neverocvatna trojka Vrabca koji je u poslednjoj sekundi treće deonice pogodio sa skoro celog terena za +6 i Zvezda od toga nije uspela da se oporavi. 

U poslednjih deset minuta Partizan je imao i 15 poena prednosti, ali je Zvezda u finišu za malo napravila još jedan veliki preokret. Smanjili su crveno-beli na -3 na 50 sekundi do kraja posle velike serije Marka Simonovića, ali Partizan je izdržao taj nalet i naneo je najvećem rivalu prvi poraz još od četvrtfinalne serije Evrolige protiv CSKA. 

Vilijams je imao 12 poena i 3 skoka, Džons je dodao 13 poena uz 5 skokova, Veličković je ubacio takođe 13 poena uz 5 skokova i 4 asistencije, a Murić je imao 12 poena i 7 skokova. U sastavu Zvezde, Cirbes je imao 19 poena i 11 skokova, Simonović je dodao 15, a Kinsi 10 poena. 

Četvrta utakmica finala igra se u četvrtak, a domaćin će biti Partizan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )