FOTO: novosti.rs

Kriza vjerovatno više i nije prava ili dovoljno jaka riječ za sve talase negativnosti koji su zapljusnuli Partizan u poslednjih desetak dana. Agonija kluba kojoj se ne nazire kraj pojačana je trećim uzastopnim prvenstvenim porazom (prvi put posle 2007), a posle debakla protiv Spartaka jedino svjetlo u tunelu crno-bijelih predstavlja činjenica da slijedi dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza.

Kakva-takva konsolidacija vidno ruinirane ekipe u sezoni, gdje je i treće mjesto pod znakom pitanja, trebalo bi da uslijedi rješavanjem statusa šefa struke. Žarko Lazetić je dobio priliku da "premosti" na dvije utakmice prije reprezentativnih akcija i iako se posle Napretka u Kupu činilo da su mu šanse za trajniji angažman porasle, blamaža protiv Spartaka mu je znatno umanjila šanse da skine prefiks v. d.

Ekipa je na mini-odmoru do srijede i kako sada stvari stoje zadatke bi i tada trebalo da im podijeli Lazetić, pošto će klupski čelnici do tada imati samo neformalne sastanke. U kombinaciji za dolazak na klupu Partizana trenutno su Ilija Stolica i Željko Buvač, ali je veliko pitanje da li njihovi planovi, želje i ambicije mogu da se poklope sa klupskim u ovako delikatnom trenutku. Vrijeme je ovoga puta koliko-toliko saveznik ljudi u Partizanu, ali trenutna "raspoloživost" struke na tržištu nije nešto što pristalicama crno-bijelih daje nadu da će se u tako kratkom roku doći do pravog rješenja.

Druga velika muka koja pritiska Partizan i gomila sive oblake nad Humskom je monitoring UEFA. "Krpljenje" brojnih rupa izazvanih lošom finansijskom situacijom biće i tokom prvenstvene pauze primarni cilj klupskih čelnika. Vrijeme curi, kraj marta je sve bliži, a "rupa" koju bi trebalo popuniti do tada broji čak 2,5 miliona evra.

A koliko je kompletna priča oko jednog od dva najtrofejnija srpska kluba poslednjih dana negativna svjedoče i prijetnje sa kojima se suočio predsednik Milorad Vučelić. On je posle pisma punog uvreda i prijetnji obavjestio policiju o svemu, istovremeno ne tražeći bilo kakvu zaštitu organa reda.

MILETIĆ KOD KRSTAJIĆA

Izlazak Nemanje R. Miletića sa terena već u 28. minutu zbog povrede skočnog zgloba ostavio je veliki znak pitanja nad njegovim statusom u reprezentaciji pred mečeve sa Njemačkom i Portugalijom.

Srećom, povreda nije ozbiljnije prirode, pa će se pouzdani defanzivac sutra javiti selektoru Mladenu Krstajiću na prozivci u Staroj Pazovi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )