FOTO: Srpskacafe

Može li Partizan da ostane u trci za drugu fazu Evrokupa, znatan dio odgovora mogla bi da da večerašnja utakmica protiv Valensije (19.00)

Može li Partizan da ostane u trci za drugu fazu Evrokupa, znatan dio odgovora mogla bi da da večerašnja utakmica protiv Valensije (19.00). Španski tim, najtrofejniji u ovom takmičenju, sa tri pehara, koje su zbog sponzorskih razloga osvajali u dresovima sa različitim imenima (Pamesa, Pauer elektroniks i Valensija), odnosno jednim na kojem je žig ULEB kupa i dva sa sadašnjim znakom Evrokupa, u Beograd je doputovao s vrha tabele grupe C i sa već odštampanom kartom za drugi dio, ali poslije "brodoloma" na Tenerifama (100:66).

- Očekuje nas važna, teška, zanimljiva utakmica, protiv kvalitetnog protivnika. Iako se tek drugi put sastajemo, Valensija i mi imamo zajedničku istoriju, jer je mnogo igrača ostavilo dubok trag u oba kluba. Tomašević, Milojević, Perović, Avdalović, Lučić... prema tome, ovaj meč je za oba tima poseban - još jednom je trener crno-bijelih Andrea Trinkijeri potvrdio dobro poznavanje tradicije dva kluba. 

Partizan je na Pirinejima pokazao da, iako oslabljen, može da se nosi sa legijom stranaca Huana Roiga... ali sada će biti jači za Sija i Radeta Zagorca, koji će kao u Podgorici nositi zaštitnu masku.

- U Španiji smo odigrali konkurentan meč, a oni stižu posle teškog poraza u domaćem prvenstvu i treba da očekujemo reakciju s njihove strane, posebno jer su sve ekipe veoma motivisane da igraju u atmosferi kakva je u "Pioniru". Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za meč. Idemo na pobjedu - opmtimista je Zagorac. 

Partizan će opet imati podršku punog "Pionira". U Humskoj ističu veliku zahvalnost navijačima, ali još jednom apeluju da se uzdrže od bilo kakvih prekomijernih reakcija.

- Navijači su nevjerovatan vjetar u leđa timu i bili su jedan od presudnih faktora u pobjedama. Ali postoji i druga strana medalje, da ubacivanje predmeta na teren uzrokuje da klub, samim tim i navijači, ispašta - kaže portparol Ivan Ivković, dodajući da su crno-bijeli ove sezone već uplatili 10.000 evra Evroligi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )