FOTO: KK Partizan NIS

Ekipa Andree Trinkijerija ubjedljivo savladala turski tim i prošla u narednu fazu. Tamo ih čekaju Monako, Alba i Lijetuvos Ritas

Poklon za preko 6.000 navijača, koji su “Svetog Nikolu” odlučili da proslave uz igrače Partizana, stigao je u vidu trijumfa protiv Turk Telekoma – 87:72, koji je crno-bijelima otvorio vrata druge faze Evrokupa. U top 16, klub iz Humske je uskočio kao trećeplasirani, jer je uspio dovoljno ubjedljivo da slavi i tako preskoči ruski Zenit. U nastavku evropskog takmičenja Trinkijerijev tim, posle Nove godine čekaju dueli sa Monakom, Albom i Ritasom.

Pritisak zbog važnosti meča, nije omeo igrače Partizana da režiraju otvaranje, kakvo su samo mogli da požele. Dvije trojke je pogodio Nikolić, pa još jednu Janković, i već posle 90 sekundi na semaforu je sijalo 9:0. Prvi u redovima Turk Telekoma koji je izašao na crtu raspoloženom domaćinu bio je igrač koji najbolje poznaje halu “Pionir” - Vladimir Štimac (21 poen). Pravio je probleme Partizanu u reketu i lako pronalazio put do koša, pa je već sredinom prve četvrtine susret dobio neizvestan tok, bar za kratko.

Rezultatsku klackalicu je prekinuo Gagić, a kada je na glavnu scenu istupio i Zagorac, sa dvije vezane trojke, a onda i asistencijom za sjajan “elej-ap” Sija, crno-bijeli su došli do značajnije prednosti – 37:25. Isti ritam uspjeli su da održe i po povratku iz svlačionice, držeći rivala sve vrijeme na pristojnoj udaljenosti. Pejdž i Janković su doprinijeli poenima u bitnim trenucima, a Nikolić je još jednim pogotkom iz daljine 12 minuta prije kraja donio velikih 64:50.

Poslednja dionica donijela je još žešću atmosferu u hali “Aleksandar Nikolić”. Nevjerovatna energija sa tribina davala je igračima krila, a oni su ih koristili za “potapanje” rivala trojkama. Kao na traci, uz ritam poznatih pjesama, pogađali su Gegić, Pejdž, Marinković... Tačku na dominantu partiju, ali i na ovogodišnje izdanje Turk Telekoma u Evropi, stavio je Bondža Si, letećim zakucavanjem za veliko slavlje i nastavak evropskog putovanja, koje je prije nekoliko nedelja djelovalo miljama daleko.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )