FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana u 9. kolu grupe C Evrokupa pobijedili su Asvelu u Vilerbanu 78:75 i zadržali šanse da se plasiraju u Top 16. Ekipa iz Humske u poslednjem kolu dočekuje Tur Telekom, trijumf im je neophodan, ali će se pitati i ostali timovi u grupi C.

Crno-bijeli nisu imali izbora u Francuskoj, morali su da pobjede kako bi zadržali teoretske šanse da se plasiraju u drugu fazu i posle mnogo uspona i padova ispunili su cilj.

Ekipa iz Humske je ostvarila treći trijumf, koliko ima i Turt Telekom koji u srijedu dočekuje Trento, dok Zenit posle poraza u Valensiji (97:89) ima pobjedu više. Asvel i Valensija su ranije obezbjedili mjesto među 16 najboljih.

Po 15 poena za Partizan postigli su Pejdž (6 asistencija), Lendejl (10 skokova) i Nikolić, Marinković je dodao 11 (3/3 za tri), a Gagić 10. U Asvelu su najefikasniji bili Bilan sa 17 i Kalnietis i Lajti sa po 10 poena.

Partizan u poslednjem kolu dočekuje Turk Telekom, a zavisno od ishoda sutrašnjeg duela tima iz Ankare sa Trentom biće poznato šta je crno-bijelima neophodno u odlučujućem duelu. 

Ukoliko se napravi krug sa Turk Telekomom i Zenitom, timu iz Humske će biti potrebna pobjeda od 2 razlike, dok bi u slučaju ubjedljivijeg trijumfa mogao i do pozicije broj 3.

Moguće je i da čak četiri tima budu imala učinak 4-6.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )