FOTO: InfoBijeljina

Zadar, večerašnji domaćin Partizana (17.00) u 16. kolu ABA lige, daleko je od kruga favorita za plej-of. Tačnije, u društvu je timova sa pet pobjeda koji se bore da ostanu u jadranskoj eliti sledeće sezone. Jedan od tih pet trijumfa bio je u beogradskoj “Štark areni” (95:85), kojim su “zadužili” crno-bijele.

- Igramo protiv ekipe koja nas je “razbila” u Beogradu. Biće nam veoma teško, jer će se oni svim snagama boriti za svaku loptu. Ako želimo da se izborimo za pobjedu, moramo biti jednako motivisani kao i oni - istakao je trener Partizana Andrea Trinkijeri, čiji je prethodnik na klupi crno-bijelih Nenad Čanak neposredno posle poraza od Zadra podnio ostavku.

Ali od tada se mnogo toga promijenilo na obje strane...

- Imaju dobar tim, sada pojačan i nekim iskusnim igračima, ali to ne utiče na našu želju da im se revanširamo za poraz u Beogradu. Ipak, važnije od onoga što je bilo, jeste ono što je pred nama, a to je borba za plej-of, i zato ćemo dati sve od sebe da dođemo do važne pobjede - kaže zamjenik kapitena crno-bijelih Vanja Marinković, koji je prošle godine u dvorani “Krešimir Ćosić” ubacio rekord seniorske karijere od 33 poena, uz gotovo perfektan šut iz igre (7-6 za dva, 8-7 za tri).

Koliko je Partizanu ovaj meč značajan u borbi za plej-of, toliko je bitan i Zadranima koji žele da isplove iz opasne zone.

- Ne treba da naglašavam šta bi nam pobjeda značila za očuvanje statusa u ABA ligi. Od našeg poslednjeg susreta Partizan je kvalitetnija ekipa, ima mnogo manevarskih igrača, zbog čega moramo da odsječemo njihovu spoljnu liniju od unutrašnje. Pred nama su veliki energetski zahtjevi kako bismo im parirali u odbrani i skoku, a nema boljeg primjera kako to treba raditi od utakmice koju smo dobili u Beogradu - izjavio je trener Zadra Ante Nazor odakle prijete najveće opasnosti njegovom timu, ali i kakve su im šanse.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )