FOTO: telegraf.rs

Bilo je tiho na poslednjem stepeniku pred evropsku jesen 2017/2018. i Partizan je uspio. Istina, posle mršavih 0:0 pred sablasno praznom Humskom protiv Videotona i 0:4 u revanšu, ali je uspio.

Sada, dvije godine kasnije, Partizan gazi "istim cipelama" ka grupnoj fazi Lige Evrope koja je od vitalnog značaja i za ekipu i za klub, a u Humskoj vjeruju da će na ovaj ili onaj način pronaći recept za eliminaciju Moldea, dodatnih šest utakmica na međunarodnoj sceni i milione evra iz Niona u klupskoj kasi. Mnogo toga će nesumnjivo biti jasnije posle večerašnjih (21:00) prvih 90 minuta borbe protiv disciplinovanih i organizovanih Norvežana.

- Ovo su dvije utakmice koje mogu mnogo toga da odrede. Ova ekipa je uradila mnogo dobrih stvari u prethodnih pet mjeseci, a može lako da se desi da joj se sudi samo na osnovu ovog dvomeča. E, zato je komplikovano. Želim da poručim igračima da bez obzira na ove utakmice sa Moldeom, kako god da se završi, život će morati da se nastavi - spušta loptu na zemlju strateg crno-bijelih Savo Milošević pred prvu od dvije meč lopte za evropsku jesen.

Molde je i protiv Čukaričkog, a posebno kada je dočekao Aris pokazao da je veoma nezgodan domaćin i zato je jasno da će crno-bijeli morati da učine sve kako bi sa određenim kapitalom za šest dana stigli na sjever Evrope.

- Uradili smo do sada mnogo, formirali smo odličan tim i sa njim možemo mnogo. Napašćemo, to je definitivno, samo moramo da bude oprezni iza lopte. Probaćemo tokom cijelog meča da držimo pritisak, ali moramo da budemo obazrivi, jer je Molde najopasniji u kontri, čim oduzme loptu, šalje je špicevima. Da budemo agresivni - da. Da pravimo pritisak - da. Ali i strpljenje, da ne gubimo glavu.

Jedini kadrovski problem pred večerašnju utakmicu identičan je onom sa kojim su se crno-bijeli susreli prije sedam dana pred revanš u Malatiji.

- Komplikovana je situacija sa Ostojićem. Vidjećemo posle poslednjeg treninga da li će biti spreman. Imamo još neke igrače koji nisu sto odsto spremni, a potrebno nam je da večeras ponovimo trku, dobru agresiju, disciplinu, koncentraciju kao protiv Malatije. Potrebni su nam potpuno spremni igrači, kako fizički tako i psihički.

U poređenju sa onim što su već pregrmili u dvomeču sa turskom Malatijom Partizanu bi trebalo da bude lakše kada je u pitanju igrački potencijal i kvalitet rivala.

- Turci su individualno jači, imaju više igrača koji mogu da naprave problem, ali ne robuju mnogo organizaciji na terenu. Ima i Molde nekoliko nosilaca igre, oko kojih se sve vrti, ali glavna karakteristika su im homogenost, taktička disciplina, neke stvari rade šablonski, toliko su uigrani - zaključio je Milošević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )