FOTO: novosti.rs

Napadao je Partizan svih 90 minuta prošlog četvrtka u Rilu tehničko-taktički znatno slabijeg rivala, ali je samo jedna lopta završila iza leđa golmana Brasa. Večeras (21.00) u Humskoj pred crno-bijelima je zadatak da ovjere prolaz u treće kolo kvalifikacija Lige Evrope na mnogo ubjedljiviji način.

Tome se nada trener Savo Milošević, kako zbog bolje podloge, tako i zbog činjenice da su minusi iz prvog dobro prostudirani i trebalo bi da budu korigovani na premijeri u fudbalskom domu Partizana, gdje večeras "debituje" i nova travnata podloga.

- Radili smo analizu prvog meča. Mi smo napravili 13 faulova naspram njihovih 27. To možda pokazuje da nismo bili dovoljno agresivni, a da su oni bili previše agresivni. Smatram da ne bi trebalo da pravimo prekršaje, jer to njima odgovara. Veoma je bitno da lopta bude što više u igri nego u prekidama i mislim da ćemo biti u većoj mogućnosti da sprovedemo zamisli na našem terenu koji je mnogo brži i kvalitetniji od onog u Velsu - jasan je Milošević.

Partizan je u uvodnih 180 minuta sezone pokazao da nema problem u fazi organizacije igre, ali da je realizacija nešto na čemu mora ozbiljno da se poradi.

- Mi smo relativno lako dolazili do gola protivnika, a realizacija je rezultat niza okolnosti. Meni je bitno da dolazimo u šanse i da zadržimo ovu igru, a siguran sam da će realizacija biti popravljena. U dva meča, protiv Inđije i Konahsa, uputili smo ukupno 47 šuteva ka golu protivnika.

Ono što Miloševića svakako može da raduje je činjenica da nepredviđene okolnosti zasada nisu "kačile" ekipu, pa će i večerašnju utakmicu početi istih 11 fudbalera kao u Inđiji i Velsu.- Veoma je bitno da sačuvamo tim od povreda, jer igramo i ligu i kvalifikacije. Najbitnije je da su momci spremni. Radili smo u poslednja četiri dana na ispravljanju nekih problema koje smo imali u Velsu. Nemam nijednu zamjerku na igrače, spremni su za maksimalnu disciplinu i odgovornost. Sa njima je dosta lako raditi. Apsolutno sam zadovoljan kvalitetom ekipe, jedino nisam formom, ali bi stvarno bilo loše da smo već sada u pravoj formi - podvukao je strateg "valjka".

Mnogobrojne bitke je u Velsu vodio Saša Zdjelar, a i on kao i njegov trener vjeruje da će večeras u Humskoj biti više prostora za igru.

- Tamo je bilo veoma teško, zbog uslova i zbog načina na koji su oni igrali, ali očekivanja na našem stadionu su totalno drugačija. Znamo kako moramo da igramo. Mi smo Partizan, moramo da igramo ofanzivno i mislim da smo spremni da plan sprovedemo u djelo - smatra zadnji vezni crno-bijelih. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )