FOTO: novosti.rs

Milošević: Ako budemo pravi, imaćemo dobre šanse da se plasiramo u nokaut-fazu takmičenja. Miletić: Imam neki dobar osjećaj

Prvi cilj je ostvaren plasmanom u Ligu Evrope, a odmah posle revanša u Moldeu letvica je podignuta i sada se "gađa" evropsko proljeće. Žrijeb koji je Partizan svrstao u grupu sa Mančester junajtedom, Astanom i Alkmarom je pojačao te snove s obzirom na to da su samo "đavoli" po kvalitetu iznad ostalih ekipa u grupi. Prvi trokorak ka odlasku u eliminacionu fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja Partizan bi trebalo da napravi večeras (21:00) protiv holandskog Alkmara, kluba koji u Humskoj pamte po dobrom s obzirom na to da su protiv njih u jesen 2015. upisane obje pobjede u istom takmičenju.

Strateg "valjka" Savo Milošević se na poslednjem brifingu sa novinarima pojavio nasmijan i odavao utisak osobe koja maksimalno rasterećeno dočekuje početak takmičenja čiji je značaj višestruk za klub.

- Biće teško, ne i nemoguće da dočekamo Evropu. U velikoj mjeri zavisi od nas, ako budemo pravi imaćemo dobre šanse za plasman u nokaut-fazu. Uvijek je domaći teren velika prednost, ali ovo je grupa, jedna utakmica nema toliku važnost kao kad su na programu eliminacije, neki propust može da se nadoknadi. Sada smo psihološki rasterećeni za razliku od kvalifikacija - smireno rezonuje Milošević.

"Petarda" koju je Alkmar minulog vikenda "isporučio" Sparti iz Roterdama poziva na oprez, ali ne i na strah u stručnom štabu Partizana.

- Dobro smo ih analizirali, stekli smo jasnu sliku šta nas čeka. Nenad Cvetković je bio u Holandiji, donio pregršt informacija o klasičnom predstavniku tamošnjeg fudbala, koji nikad ne odustaje od ofanzivnog stila, brzo izlazi u pritisak, a pritom je riječ o mladoj ekipi, čiji špic ima samo 18 godina. Očekujem da pružimo maksimum, bude li tako, možemo do pozitivnog rezultata.

Partizan je u poslednja tri evropska meča jurio minus, a u dvomeču sa Moldeom su mu ti "kambekovi" donijeli radost i plasman u grupnu fazu. Milošević nije želio da govori o mogućnosti jurenja rezultata, ali je napomenuo da je njegov tim spreman na sve opcije.

- Ne pravi se plan B unaprijed. To bi bilo zahtjevno. Plan je da igramo 90 minuta najbolje što možemo. Kad tako igramo, onda se dešava da možemo da okrenemo utakmicu. Zato dosta pažnje posvećujemo fizičkoj pripremi, a kad to uspijete onda možete da igrate 90 minuta, dajete golove u drugom poluvremenu, kad rivali padnu fizički mi to iskoristimo.

Činjenica da klupski doktor Sead Malićević poslednjih dana nema obaveze raduje sve u Partizanu i ostavlja struci najširu moguću"lepezu" prilikom izbora startnih 11.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )