FOTO: aba-liga.com

Košarkaši beogradskog kluba savladali su u Baru Mornar lišeni pomoći trenera, kojem je pozlilo uoči utakmice.

Prošle sezone košarkaši Partizana su se u trećem kolu ABA lige okliznuli u Baru, ali takva greška im se nije ponovila. Crno-bijeli su se bez trenera Andree Trinkijeri na klupi izborili sa Baranima i tako se, posle poraza od Primorske, vratili na pobjednički kolosjek - 76:65. Naredni izazov za tim iz Humske je duel sa Lokomotivom u utorak u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Tokom poslednjih godina Mornar je bio rival koji ne leži Partizanu. To je potvrđeno već u prvoj četvrtini meča u Baru. Crno-bijeli su bili u kontraritmu, teško su pogađali čak i s linije za slobodna bacanja (ukupno 22-13). Na njihovu sreću, nisu se proslavili ni domaći, s velikim brojem nerezonskih šuteva (23-4 za tri), koji su uglavnom završavali van mrežice... U takvom odnosu snaga Barani su uspjeli da se odlijepe najviše na 21:14 u 11. minutu.

Buđenje Partizana je stiglo sa trojkama razigranih bekova. Jaramaz i Pejdž su pokrenuli "parni valjak" i tako vratili neizvjesnost u drugoj dionici. Crnogorski tim je predvodio centar Uroš Luković, ali su sloboda bacanja i njemu pravila ogromne probleme (8-2), što je olakšalo gostima da dođu do preokreta.

Trenerski tandem Šćepanović-Matović je uspio da nadmudri kolege sa druge strane i potpuno promijeni pravac utakmice. Šut van linije 6,75 m je i u drugom poluvremenu bio bitno oružje crno-bijelih, dok su domaći iako poznati kao odlični šuteri, potpuno zakazali u tom segmentu. Jaramaz je donio Partizanu 46:40, nastavio je u tom ritmu i Kori Volden, potom i Nemanja Gordić...

Dobru energiju je unio i povratnik posle povrede Rašon Tomas, razigrao se i Nikola Janković, Zagorac je pomagao na obje strane, "mirisalo" je u hali na pobjedu gostiju. Takav ishod je bio sve izvjesniji kada je Pejdž pogodio trojku za 69:60 pet minuta prije kraja, a Nidam, bitna uzdanica domaćih, napustio teren zbog povrede. Pobjedu je zakucao prvo Mozli, pa potom i Jaramaz (73:61).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )