FOTO: null

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske nedvosmisleno opredijeljen za reformske procese, napredak i poštivanje ljudskih prava, uvažavajući ustave Republike Srpske i BiH.

Čubrilović je istakao da Narodna skupština radi u punom kapacitetu i da je, od formiranja ovog saziva, održala devet sjednica na kojima je razmatrala neke od veoma važnih zakona za građane, privredni razvoj i stvaranje povoljnijeg ambijenta za investiranje.

On je na sastanku sa švajcarskim ambasadorom u BiH Hajnrihom Maurerom podsjetio da je parlament Srpske na posljednjoj posebnoj sjednici usvojio set nacrta reformskih zakona, s ciljem poboljšanja regulative finansijskog tržišta i stvaranja povoljnijih uslova za poslovnu zajednicu, među kojima je smanjenje poreskih dažbina za realni sektor u Srpskoj.

Predsjednik Narodne skupštine ukazao je na problem pojedinih građana Republike Srpske i BiH koji su kreditna zaduženja kod banaka vezali za kurs švajcarskog franka, saopšteno je iz kabineta predsjednika parlamenta Srpske.

Čubrilović je naveo da su određene strane banke zloupotrijebile neznanje i nedovoljnu informisanost građana, kao i činjenicu da regulatori finansijskog tržišta u BiH nisu uložili dovoljno napora da zaštite građane od mogućih posljedica, te da je neophodno što prije iznaći način za rješavanje ovog pitanja po uzoru na neke druge zemlje koje imaju slične probleme.

Osim razgovora o situaciji u bankarskom sektoru, unapređenju saradnje u oblasti turizma, privrede i trgovine, Čubrilović i Maurer su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u Srpskoj i BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )