FOTO: srpskainfo.com

Narodna skupština Republike Srpske raspisala je tender za nabavku osam novih automobila za potrebe Kabineta predsjednika, potpredsjednika, poslaničkih klubova i Službe Narodne skupštine.

Kako je saopšteno iz NS RS tender za nabavku novih vozila raspisan je zbog dotrajalosti, starosti i velikih troškova popravki automobila koji su trenutno u voznom parku ove institucije.

"Ukupna vrijednost tendera za nabavku osam automobila iznosi 417.000 KM. Svi automobili koji se ovom nabavkom zamjenjuju stari su više od deset godina i prešli su više od 200.000 kilometara", navedeno je u saopštenju Narodne skupštine.

Službeni audi A8 u Kabinetu predsjednika kupljen je prije 12 godina, 2007. godine,  a prešao je 310.000 kilometara, a iste godine kupljen je i audi A6, koji koristi Kabinet predsjednika, a ovaj automobil prešao je 320.000 kilometara.

"Kabinet predsjednika koristi i automobil reno klio koji je kupljen prije 14 godina, 2005. godine i prešao je 290.000 KM. Automobil reno laguna, koji koristi potpredsjednik Narodne skupštine, kupljen je 2008. godine i prešao je 330.000 kilometara. Takođe zbog starosti, nezbezbjednosti i stalnih kvarova biće zamjenjena dva automobila koja su koristili klubovi poslanika. Riječ je o automobilu reno laguna, koji je Klub SDS-a koristio od 2009. godine i koji je prešao 430.000 kilometara i o automobilu reno megan koji je od 2008. godine koristio Klub SNSD-a i koji je prešao 310.000 kilometara", ističe se u saopštenju.

Dalje se navodi da će novom nabavkom biti zamijenjen jedan automobil koji koristi Služba Narodne skupštine, a radi se o automobilu reno megan koji je kupljen 2008. godine, a do sada je prešao  320.000 kilometara.

Na popravke ovih automobila u prošloj godini protrošeno je 27.821 KM, što ih pored toga što su nebezbjedni, čini nerentabilnim i skupim za održavanje zbog stalnih kvarova.

"Pored ovih sedam automobila kojima se zamjenjuje stari vozni park, raspisan je tender za još jedan automobil za potrebe poslanika, budući da je u desetom sazivu Narodne skupštine došlo do povećanja broja poslaničkih klubova koji imaju pravo na korištenje automobila. Narodna skupština Republike Srpske više od deset godina nije zanavljala vozni park, a u protekle tri godine kupljen je samo jedan novi automobil za potrebe Službe Narodne skupštine", stoji u saopštenju NS RS.

Svi automobili koji se zamjenjuju biće ponuđeni na prodaju na licitaciji, a novac uplaćen u budžet Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )