FOTO: null

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je parlament Srpske jednoglasnim usvajanjem Izjave o principima pristupanja BiH Evropskoj uniji nedvosmisleno pokazao opredijeljenost da aktivno učestvuje u procesu evropskih

Čubrilović je rekao da je time pokazano da sva pitanja u vezi sa ustavnim nadležnostima i boljim standardom građana treba da budu razmatrana u demokratski izabranom parlamentu Republike Srpske.

Tokom razgovora sa šefom Delegacije BiH pri EU u Briselu Igorom Davidovićem, Čubrilović je naglasio da je usvajanjem Izjave Narodna skupština Republike Srpske pokazala jedinstvo u vezi sa ključnim pitanjima i ulogama na putu evropskih integracija i uspostavljanja mehanizma koordinacije, koji neizostavno mora da bude usklađen sa ustavima Srpske i BiH, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Tokom sastanka istaknut je značaj i uloga svih organa i institucija BiH, Republike Srpske i drugih nivoa vlasti u procesu ispunjavanja uslova i standarda koji važe u zemljama EU, posebno u državama koje imaju složeno unutrašnje uređenje.

Čubrilović i Davidović razgovarali su o evropskim integracijama i napretku koji je postigla BiH u ispunjavanju obaveza proisteklih iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )