FOTO: null

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH upravo je počela u Sarajevu.

Poslanici će, između opstalog, raspravljati o reformskoj agendi, o izvještaju o sigurnosti.

Reformasu agendu usvojile su još u toku prošlog mjeseca entitetske vlade i Vijeće ministara BiH.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH neće danas razmatrati prijedlog Damira Arnauta, poslanika SBB-a o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama zaposlenih u institucijama BiH.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH  produžila je rok za  za deset dana kako bi se uvrstili još neki amandmani na ovaj Arnautov prijedlog.

Na najavljenom dnevnom redu bile su Zakonske odredbe koje je predložio poslanik Damir Arnaut, a  riječ je o odredbama koje bi spriječile da uposlenici koji primaju platu iz državnog budžeta ne mogu primati još i naknadu za učešće u komisijama upravnih, nadzornih i durgim odborima ukoliko tim sjendicama prisustvuju u radno vrijeme.

„To je potpuno u skladu s onim što vladajuća većina radi, a isto su uradil isa Zakonom o bijelom hljebu koji je usvojen na Predstavničkom domu, međutim Dom naroda BiH je to skinuo s dnevnvog reda da bi produžio rok za izjašnjavanje na dodatna tri mjeseca. Dakle ne postojei nteresi da se ovdje počnu mijenjati zakoni“, rekao je Damir Arnaut.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )