FOTO: Glas Srpske

Svjedoci smo čestih kršenja saobraćajnih propisa u BiH, a najučestalije je nepropisno parkiranje.

Vozač Forda njemačkih registracijskih oznaka parkirao je svoje vozilo na trotoaru u tuzlanskom naselju Sjenjak, a jedan nepoznati građanin ga je uslikao te mu za brisač na šoferšajbni zakačio pismo koje prenosimo u cjelosti.

“Seljačino! Kad si otišao iz Bosne za obećanu Njemačku, vjerovatno si mislio da je i dan-danas ovo 'divlji zapad', tj. mislio si da ćeš dolaskom na tvoj cijenjeni 'urlaub' ili ti ga odmor, zateći stanje od prije 20-30 godina pa da parkiraš gdje ti je ćeif, uključujući trotoare, te blokiranje silaza za auta, dostavna vozila, a najbitnije za invalide, majke s kolicima i osobe s drugim pomagalima, kao i stare i iznemogle osobe koje te moraju obilaziti jer si parkirao na nepropisnom mjestu. E pa, 'seljo', nije ni prije 30 godina tako moglo, jer se kažnjavalo. Kažnjava se i danas, pa se baš pitam da li bi tako parkirao i u Njemačkoj il' znaš da bi ti i sama pomisao na taj bezobrazluk izbila 500 eura iz džepa. Seljačino jedna”, stoji u pismu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )