FOTO: Nezavisne

Iako su parfemi skupi, stručnjaci tvrde da ih nije poželjno čuvati za specijalne prilike, naprotiv, najbolje je da se omiljenim mirisom prskate svaki dan

Držanje poluprazne bočice omiljenog mirisa na polici omogućava kiseoniku da polako ulazi u nju i mijenja molekule mirisa. Najgore je ako parfem držite u kupatilu gdje ga svakodnevno izlažete parama iz tuš-kabine, jer je kiseonik prirodni neprijatelj parfema, objašnjava Fransoa Kurkdijan, slavni dizajner parfema.

On tvrdi da bi parfeme trebalo da trošimo što je brže moguće. Ako parfem nanosite svaki dan, vjerovatno se neće promijeniti miris u bočici od 200 ml, ali Fransoa savjetuje korišćenje parfema u bočicama od 35 ili 70 ml jer oni ostaju svježi i tri mjeseca poslije otvaranja.

Ako imate veliko pakovanje parfema koje ne možete da potrošite, stavite polupraznu bočicu parfema u frižider, kako biste zadržali njegovu svježinu, savjetuje dizajner.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )