FOTO: null

U Bijeljini je danas služen parastos za 17 pripadnika Četvrtog odreda Specijalne policije Janja koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a veterani su obilježili 24 godine od osnivanja ove jedinice.

Komandant Četvrtog odreda Specijalne policije Janja Ratomir Draganić rekao je novinarima kod spomenika palim saborcima ispred Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina da je Četvrti odred formiran 1992. godine po nalogu ministra unutrašnjih poslova kao elitna jedinica MUP-a. 

"Pokrivali smo cijeli teren ratom zahvaćene Republike Srpske, od trebinjskog, sarajevsko-romanijskog, podrinjskog, posavskog, majevičkog do krajiškog ratišta. U ovim borbama poginulo je 17 pripadnika Četvrtog odreda. Spomenik se do prije dvije godine nalazio u krugu Kasarne, ali smo usljeli da ga premjestimo ispred CJB Bijeljina", naveo je Draganić. 

Poslijeratni komandant Odreda Mile Pejčić rekao je da je današnji pomen prilika da se borci prisjete ratnih dešavanja koja su puna ponosa jer je stvorena Republika Srpska. 

"U planu je da formiramo i naše udruženje koje će braniti prava porodica poginulih i preživjelih boraca", dodao je Pejčić. 

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić naglasio je da je ponosan što je upravo sa pripadnicima Specijalne brigade policije izvršio najviše borbenih dejstava. 

"Borci Četvrtog odreda Specijalne policije Janja spadaju među najcjenjenije borce Vojske Republike Srpske. Drago mi je što su svi odredi specijalne policije počeli da obilježavaju dan svog formiranja jer je to prilika da se sjete poginulih sabaraca", istakao je Savčić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )