FOTO: null

Večeras je na Centralnom spomen-obilježju palim borcima u Ugljeviku, povodom krsne slave opštine Ugljevik – Svete Petke, služen parastos za borce Vojske Republike Srpske poginule u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca počast poginulim borcima otadžbinskog rata odali su članovi njihovih porodica, saborci i prijatelji, kao i predstavnici Opštinske boračke organizacije, te opštine Ugljevika na čelu sa načelnikom Vasilijem Perićem i predsjednikom SO Ugljevik Đokom Simićem.

Počast  poginulim borcima odale su brojne druge delegacije, među kojima  i delegacije pobratimske  opštine Kavadarci iz Makedonije, kao i predstavnici opština Beočin iz Srbije.

U ime srpskog člana predsjedništva BiH Mladena Ivanića, vijenac je položio savjetnik Milenko Ristić.

U znak sjećanja na postradale vijence su položili i počast odali načelnik  opštine Lopare dr Rado Savić, predstavnici Rudnika i termoelektrane Ugljevik, Boračka organizacija Ugljevika i Lopara, kao i brojne političke partije iz Ugljevika.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )