FOTO: null

Sanjin Sefić (25), koji je osumnjičen da je pregazio dve studentkinje u Sarajevu, uhapšen je i u rukama je srpske policije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je naveo da će Sefić biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propi

- Bićemo u kontaktu sa kolegama uz BiH kako bi što brze okončali kompletan postupak. Ljude uvek pogode događaji poput stradanja nedužnih devojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogreše o zakon neće moći da nađu utočiste u Srbiji - naveo je Stefanović.

Kantonalni sud u Sarajevu ranije danas potpisao je naredbu za raspisivanje poternice za Sefićem, kao i rešenje o određivanju pritvora.

To je za BHRT potvrdila sudija u Kantonalnom sudu Sarajevo Jasmina Begić.

Ta televizija navodi da će naredba biti prosleđena MUP-u Kantona Sarajevo, a potom i Interpolu, koji će zatražiti od MUP-a Srbije da uhapsi i izruči Sefića Bosni i Hercegovini.

Stefanović je danas ranije izjavio da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji naše zemlje ima prebivalište ili boravište.

Podsetimo, Sefić je u ponedeljak veče usmrtio studentkinje Editu M. i Selmu A. na pešačkom prelazu, a policija MUP Kantona Sarajevo je isto veče utvrdila njegov identitet, i o tome obavestila Upravu granične policije BiH. Uprkos obaveštenju, Sefić je dan kasnije (u utorak, u 6,36 sati) prešao granicu preko graničnog prelaza Uvac kod Priboja i pobegao u Srbiju. Spekulisalo se da je Sefić vozio čak 100 kilometara na sat i da je prošao na crveno svetlo na semaforu.

Inače, kako su preneli sarajevski mediji, reč je o povratniku u vršenje krivičnih dela, koji je u fokus javnosti stigao još kao devetnaestogodišnjak.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )