FOTO: null

Banjalučanin Konstantin Lukić uhapšen u pokušaju da prevari vlasnicu pekare iz Trebinja

Konstantin Lukić iz Banjaluke uhapšen je u petak zbog sumnje da je pokušao da iznudi novac od Snježane Bojanić, vlasnice pekare "Bojanić" iz Trebinja, kojoj se lažno predstavio kao republički sanitarni inspektor.

Jovana Cvijetić, portparol CJB Trebinje, kaže da je osumnjičeni uhapšen nakon prijave da se lažno predstavljao.

- Radom po prijavi utvrđeno je da je osumnjičeni od jednog privrednika tražio određeni novčani iznos, kako ne bi napisao zapisnik o propustima u njegovom radu i na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist - rekla je Cvijetićeva.

Snježana Bojanić, vlasnica pekare "Bojanić", ispričala je da je prevarant prišao njenom radniku, koji je u pokretnom vozilu prodavao hranu ispred jedne trebinjske škole.

- Predstavio se kao sanitarni inspektor iz Banjaluke i pokazao mu nekakvu legitimaciju. Kad sam došla taj čovek mi je rekao da je u toku "ulična kontrola", a onda je izmislio kako je u Obudovcu navodno došlo do trovanja većeg broja dece - priča Bojanićeva.

Pokušala je da objasni "inspektoru" kako ima sve potrebne dozvole, kao i da njena pekara radi sve moguće analize i ispitivanja hrane koju prodaje.

- On mi je rekao da se to odnosi na proizvode u pekari, ali ne i na proizvode pred školom. Pojašnjavala sam da to nije tačno, a on mi je potom tvrdio da sam počinila krivično delo i da je kazna između 500 i 5.000 KM. Dok sam otišla po supruga, "inspektor" je nestao - rekla je Snježana Bojanić.

Za svaki slučaj pozvala je lokalnog sanitarnog inspektora da proveri o čemu se radi i tada je saznala da nikakve kontrole nisu u toku. Savetovali su joj da pozove policiju, što je i učinila i lažni inspektor je ubrzo raskrinkan.

Tokom kriminalističke obrade policija je utvrdila da osumnjičeni Konstantin Lukić već ima krivični dosije, kao i da je CJB Bijeljina za njim raspisao poternicu zbog teške krađe. Istražioci su došli i do informacija da je Lukić na identičan način već uspeo da prevari vlasnika jedne pekare u Gacku.

BUDITE OPREZNI

JOVANA Cvijetić, portparol CJB Trebinje, apelovala je na sve građane i privrednike da dobro pregledaju legitimacije koje im se daju na uvid, da ne bi postali žrtve lažnih inspektora.

- Apelujemo na sve građane kojima se ovakav primer dogodio da se odmah obrate najbližoj policijskoj stanici - rekla je Cvijetićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )