FOTO: null

BIJELJINA - U okviru kulturne manifestacije "Pantelinski dani" u Bijeljini će danas biti otvoren Deveti bijeljinski umjetnički salon na kojem će domaći umjetnici, arhitekte i dizajneri predstaviti radove.

Novost ove godine biće moto-kamp na prostoru Poljoprivredne škole u okviru kojeg će večeras biti održano veče elektronske muzike, a sutra koncert grupe "Kerber". 

Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Semberija" večeras će organizovati i veče omladinskog folklora na centralnom gradskom trgu. 

Savska regata biće vožena u nedjelju, 6. avgusta, na relaciji Subotište-Rača, a tog dana će koncertom "OK benda" na centralnom gradskom trgu biti završena i "Otvorena scena", na kojoj se publici u ljetnjim mjesecima predstavljaju brojni talenti. 

Na praznik Svetog Pantelejmona, 9. avgusta, ispred Gradske uprave Bijeljine biće organizovano lomljenje slavskog kolača povodom slave grada, a ulicama grada proći će litija nakon liturgije u Crkvi Svetog Đorđa. 

Pantelinsko duhovno veče uoči praznika biće održano u Centru za kulturu, a slavske svečanosti pratiće bogat kulturni i sportski program, najavljeno je iz Gradske uprave. 

U programu "Pantelinskih dana" su brojne sportske aktivnosti, kup u ronilačkim disciplinama na bazenima Banje Dvorovi i međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu. 

U organizaciji Sportskog kluba "Jablan", na hipodromu će tradicionalno biti organizovana korida na kojoj se očekuje veliki broj posjetilaca. 

Dio pantelinskih manifestacija održava se i u bijeljinskom naselju Janja, gdje je 2. avgusta, na Ilindan obilježena slava Crkvene opštine, dok će 8. avgusta biti proslavljen i Dan mjesne zajednice. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )