FOTO: null

BIJELJINA - U Centru za kulturu u Bijeljini je u okviru kulturne manifestacije "Pantelinski dani" otvoren Deveti bijeljinski umjetnički salon na kojem domaći umjetnici, arhitekte i dizajneri tradicionalno predstavljaju svoje radove.

Izloženi su radovi likovne i primijenjene umjetnosti, dizajn, kao i radovi arhitekata. Izložba će u Galeriji Centra biti postavljena 20 dana, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina. 

Kustos Galerije Milijanko Miholjčić rekao je da je ovaj salon iz likovnog prerastao u umjetnički, s obzirom na to da su sada izloženi i radovi arhitekata. 

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Samer el Šek smatra da se po kvalitetu izloženih radova Bijeljinski umjetnički salon može porediti sa izložbama u galerijama mnogo većih gradova u okruženju. 

U okviru "Pantelinskih dana" u Muzeju Semberije otvorena je izložba "Peglanje /ni/je robija", Tanje Lazić i Snježane Antić. Izložba će biti otvorena do 9. septembra. 

Povodom Pantelinskih svečanosti danas je Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Zdravlje" iz Bijeljine organizovalo akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je održana u Dvorovima u saradnji sa Savezom društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske i Službom za transfuziju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )